Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
To internationale læger er så uenige om vurderingen af al-Khawajas helbredstilstand, at de laver hver sin rapport i stedet for en fælles.

To internationale læger er så uenige om vurderingen af al-Khawajas helbredstilstand, at de laver hver sin rapport i stedet for en fælles.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læger strides om al-Khawajas helbredstilstand

Stor uenighed om al-Khawajas helbred får læger til at lave hver deres rapport til Bahrain.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er opstået stor uenighed mellem de to internationale læger, der skulle tilse og komme med en fælles uafhængig rapport om den sultestrejkende dansk-bahrainske aktivist Abdulhadi al-Khawajas helbredstilstand.

De ene læge er dr. Amr, som kommer fra Kairo i Egypten og er specialist i intern medicin.

Den anden læge er den hollandske læge Joost den Otter, der er tilknyttet International Rehabilitation Council for Torture Victims (IRCT), som har base i København.

LÆS OGSÅ

På grund af deres indbyrdes uenighed har dr. Otter sendt sin egen rapport til myndighederne i Bahrain med krav om, at den bliver offentliggjort.

»De to læger kunne ikke blive enige om, hvor meget rapporten skulle dække. Om man kan vurdere helbredstilstanden ud fra enkelte målinger på en enkelt dag, eller om man skal se det i et bredere perspektiv«.

»Vi mener helt sikkert, at man skal ind og se det i en bredere kontekst og ikke kun ud fra enkelte målinger af blodtryk og blodsukker på en enkelt dag«, siger Scott McAusland, der er kommunikationschef i IRCT, til Ritzau.

Al-Khawaja har sultestrejket i mere end to måneder.

Han blev anholdt sidste år i forbindelse med en demonstration i Bahrain mod styret og siden idømt livsvarigt fængsel.

Tabt 10 kilo

I løbet af sultestrejken har han tabt sig mere end 10 kilo og udviklet fedtlever.

Hans datter oplyste i går på Twitter, at hans tilstand er forværret, og at han får drop, selvom han hele tiden har nægtet at indtage andet end rent vand.

Al-Khawajas datter oplyste desuden, at han har fået at vide, at han risikerer at gå i koma.

LÆS OGSÅ

Den danske udenrigsminister, Villy Søvndal (S), EU, USA og FN har presset på for at få ham udleveret til Danmark. De bahrainske myndigheder har hele tiden fastholdt, at al-Khawaja har det godt.

IRCT truer med selv at offentliggøre sin rapport.

»Hvis ikke de bahrainske myndigheder offentliggør vores konklusioner, som de har lovet, så offentliggør vi selv rapporten«, siger Scott McAusland til Ritzau.

De to læger besøgte al-Khawaja søndag og mandag.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden