Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
3000-4000 demonstranter er her til aften gået på gaden i Rani Jamra, I Bahrain. De kræver den sultestrejkende dansk-bahrainke aktivist Al-Khawaja løsladt.
Foto: HASAN JAMALI/AP

3000-4000 demonstranter er her til aften gået på gaden i Rani Jamra, I Bahrain. De kræver den sultestrejkende dansk-bahrainke aktivist Al-Khawaja løsladt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sikkerhedsstyrker affyrer tåregas

Politiken.dk i Bahrain: Tumult og gadekampe - demonstranter kræver al-Khawaja og andre fanger løsladt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her til aften er der opstået gadekampe i byen Rani Jamra i Bahrain.

Det sker, efter at sikkerhedstyrker har omringet en større gruppe demonstranter, der er samlet for at få den sultestrejkende demokratiforkæmper Abdulhadi al-Khawaja og hans medfanger løsladt.

Politiken.dk's mand på stedet, Jakob Sheikh, anslår, at ca. 3.000-4.000 mænd, kvinder og børn helt ned til 7 års alderen er mødt op for at deltage i demonstrationen.

Efter en fredelig optakt er der nu opstået tumult og gadekampe mellem sikkerhedstyrkerne og demonstranterne. I et forsøg på at dæmpe gemyterne har sikkerhedsstyrkerne skudt med tåregas imod demonstanterne.

»Befri vores fanger, og gør os fri« Der bliver råbt »befri vores fanger, og gør os fri« fra de mange fremmødte demonstranter i Rani Jamra-området, der betragtes som højborgen for protestbevægelsen for demokrati i Bahrain.

»På tage og i vinduer overalt står der demonstranter og dokumenterer optøjerme med deres mobiltelefoner og kameraer«, siger politikens udsendte, Jakob Sheikh. Der også kan fortælle, at der har været flere demonstrationer de seneste par dage, men at demonstranterne her til aften har delt sig i flere grupper, hvor nogle er mere parate til at kæmpe imod sikkerhedsstyrkerne end andre. Det har fået sikkerhedstyrkerne til at omringe byen.

Abdulhadi al-Khawaja har sultestrejket i mere end to måneder. Han blev anholdt sidste år i forbindelse med en demonstration imod det Bahrainske styre og siden idømt livsvarigt fængsel.

LÆS OGSÅ:

De seneste to måneder har der været lagt et massivt press på de bahrainske myndigheder om at løslade Abdulhadi al-Khawaja. Danmark har gennem et brev fra udenrigsminister Villy Søvndal (SF) søgt om at få overført al-Khawaja til Danmark, da han har delt statborgerskab.

Senest har også fire af FNs højest placerede menneskeretseksperter opfordret Bahrain til at løslade den sultestrejkende dansk-bahrainske aktivist.

LÆS MERE:

Hans datter oplyste i forgårs på Twitter, at hans tilstand er forværret, og at han får drop, selvom han hele tiden har nægtet at indtage andet end rent vand. I løbet af sultestrejken har han tabt sig mere end 10 kilo og udviklet fedtlever.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden