Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
HASAN JAMALI/AP
Foto: HASAN JAMALI/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet fjerner al-Khawaja-demonstranter i Bahrain

Omkring 60 demonstranter har været på gaden for at kræve al-Khawaja løsladt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kampen for at få løsladt den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja intensiveres i Bahrain, hvor omkring 60 demonstranter onsdag gik på gaden for at kræve hans frigivelse.

Demonstrationen, som foregik på en markedsplads i Bahrains hovedstad, Manama, blev en kortvarig affære. Det skriver CNN.

Politiet fjernede demonstranterne ved blandt andet at bruge chokgranater. Journalister blev holdt bag politiet. De fik at vide af betjentene, at der var tale om en ulovlig demonstration.

Datter deltog Dansk-bahrainerens datter, Zainab al-Khawaja, stod under demonstrationen foran de protesterende bahrainer, og hun anklagede regimet for at bruge tortur.

Samtidig melder BBC om, at der er blevet protesteret mod det nært forestående Formel 1-løb.

»Ned, ned med Formel 1«, råbte demonstranter ifølge det britiske medie.

Diskuteret i EU-parlamentet

I fængslet fortsætter Abdulhadi al-Khawaja sin sultestrejke. Onsdag skriver hans advokat på twitter, at den livstidsdømte al-Khawaja nu kun drikker vand, og at hans blodtryk er lavt.

På de diplomatiske linjer har Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard kastet sig ind i kampen for at få løsladt Abdulhadi al-Khawaja.

Han har rejst sagen i en tale til parlamentet.

LÆS OGSÅ

»Efter 69 dages sultestrejke er al-Khawaja ved at dø. Det må ikke ske. Hans kamp må også være vores kamp«, sagde parlamentarikeren og fortsatte:

»Derfor vil jeg opfordre formanden til at sikre, at der herfra sendes en hastehenvendelse til kongen i Bahrain. Al-Khawaja må løslades øjeblikkeligt. Hver dag tæller. I morgen kan det være for sent«.

Abdulhadi al-Khawaja sultestrejker i protest mod en livstidsdom, han sidste år blev idømt for at opfordre til et systemskifte i Bahrain. Hans sultestrejke har indtil videre varet mere end to måneder.

Politikens Jakob Sheikh mødte forleden Abdulhadi al-Khawajas datter, Zainab, i Bahrain.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden