Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Ambassadør forventer at besøge al-Khawaja mandag

Efter mere end en uge uden tilladelse til at besøge sultestrejkende dansk-bahrainer, lyder der nu andre toner.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske ambassadør i Saudi-Arabien, Christian Kønigsfeldt, får efter alt at dømme endelig lov til at besøge den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja mandag.

Det siger Ole Egberg Mikkelsen, leder af Udenrigsministeriets Borgerservice, efter at myndighederne i Bahrain har nægtet ambassadøren adgang siden den 10. april.

»Vi har anmodet om at se ham, og vi håber, at der er mulighed for besøg mandag. Vi har fået tilkendegivelser om, at det måske kan lade sig gøre«.

»Der er altså kommet tilkendegivelser, som tyder på, at der bliver mulighed for at aflægge ham et besøg«, understreger Ole Egberg Mikkelsen.

LÆS ARTIKEL

Som ambassadør i Saudi-Arabien har Christian Kønigsfeldt også ansvaret for Danmarks interesser i Bahrain.

Der arbejdes på højtryk

Lederen af Udenrigsministeriets Borgerservice fortæller, at der fortsat arbejdes på højtryk af diplomatiske veje for at løse sagen.

»Vi ved fra ægtefællen, at Abdulhadi al-Khawaja også er ophørt med at indtage vand. Det er selvfølgelig bekymrende, fordi han i forvejen er svækket«, siger Ole Egberg Mikkelsen og fortsætter:

»Det understreger bare behovet for, at de bahrainske myndigheder går med til, at han bliver sendt til Danmark for at få lægebehandling«.

LÆS ARTIKEL

Ole Egberg Mikkelsen fortæller, at ambassadøren er i kontakt med al-Khawajas familie, og han bekræfter, at datteren Zainab al-Khawaja endnu engang er blevet anholdt af myndighederne i Bahrain.

Abdulhadi al-Khawaja sultestrejker i protest mod en livstidsdom, som han sidste år blev idømt for at opfordre til et systemskifte i Bahrain. Hans sultestrejke har indtil videre varet 73 dage.

FACEBOOK

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden