Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
protest. 'Skam dig Bernie' står der på plakaten til højre. Kvinden hentyder til lederen af Formel 1-cirkusset, Bernie Ecclestone, der har instisteret på at afvikle dagens løb i Bahrain.
Foto: TIM HALES/AP

protest. 'Skam dig Bernie' står der på plakaten til højre. Kvinden hentyder til lederen af Formel 1-cirkusset, Bernie Ecclestone, der har instisteret på at afvikle dagens løb i Bahrain.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tåregas, granater, sten og brandbomber før Formel 1-løbet i Bahrain

Demonstranter kommer op at toppes med politiet og kræver den sultestrejkende livstidsfange al-Khawaja løsladt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bahrains hovedstad, Manama, og omegn har i nat igen været skueplads for sammenstød mellem hundreder af regeringskritiske demonstranter og politiet.

Det sker få timer før, at startskuddet lyder til Formel 1 grand prix'et i den lille golfstat.

Søndag morgen stiger der sort røg op fra brændende dæk over Budaiya, uden for Manama, hvor der også var masseprotester fredag og lørdag.

Politiet affyrede i nattens løb tåregas, gummikugler og chokgranater mod demonstranterne, som svarede igen ved at kaste med sten og brandbomber, siger øjenvidner til nyhedsbureauet AFP.

Slagord mod landets konge De shiamuslimske demonstranter råbte slagord mod landets sunnimuslimske konge og krævede den sultestrejkende dansk-bahrainske livstidsfange Abdulhadi al-Khawaja løsladt.

Al-Khawaja, der har dansk pas, er blandt de førende demokratiforkæmpere i Bahrain og idømt livsvarigt fængsel for at stå bag protester mod landets regime sidste år.

Han har nu sultestrejket i over 70 dage og siden torsdag nægtet at drikke vand.

Dansk ambassadør kan komme på besøg
Bahrains indenrigsministerium oplyser dog på Twitter, at al-Khawaja er ved 'godt helbred', og at den danske ambassadør søndag vil besøge ham på det militærhospital, hvor han er indlagt.

Lørdag oplyste Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau, at den danske ambassadør i Saudi-Arabien, Christian Kønigsfeldt, efter alt at dømme ville få lov til at besøge Abdulhadi al-Khawaja mandag.

Demonstranterne raser også over, at en 36-årig demonstrant blev fundet død lørdag i en shiamuslimsk landsby. Politiet efterforsker dødsfaldet som en drabssag.

Kongestyret vil bruge Formel 1-løbet som bevis for, at der er styr på situationen igen efter sidste års massedemonstrationer, der førte til, at grand prix'et blev aflyst.

Kong Hamad bin Isa al-Khalifa, der selv overværer løbet, siger, at han personligt forpligter sig til reformer og forsoning.

»Døren er altid åben for en oprigtig dialog med alle vore indbyggere«, siger kongen i en erklæring.

Verdensmester: Meget er opreklameret

Formel 1-verdensmesteren Sebastian Vettel, der søndag i sin Red Bull-racer starter fra pole position, har sagt, at meget af det, der bliver rapporteret, er opreklameret.

Han glæder sig til, at det kommer til at handle om det, der »virkelig betyder noget - dæktemperaturer og biler«.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden