Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Professor: Sondemad kan holde al-Khawaja i live i mange år

Datter fortæller, at sultestrejkende dansk-bahrainer er blevet tvangsfodret.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja er blevet tvangsfodret gennem næsen, som det forlyder, tegner det lyst for hans videre overlevelseschancer.

Det vurderer Jens Kondrup, der er professor i klinisk ernæring ved Rigshospitalet.

»Hvis de giver ham det, man kalder komplet sondeernæring, svarer det til den behandling, han skulle igennem efter sin sultestrejke. Og det kan man faktisk holde sig i live på i mange år«, siger han.

Vurderingen kommer efter oplysninger fra dansk-bahrainerens datter, Maryam al-Khawaja, som netop har besøgt sin far på det militærhospital, han er indlagt. På sin Twitter-profil skriver datterens, at hendes far mod sin vilje er blevet bedøvet og tvangsfodret gennem næsen.

LÆS OGSÅ

Når eller hvis al-Khawaja afslutter sin sultestrejke for at vende tilbage til normal kost, er sondemaden ifølge Kondrup den eneste rigtige overgang.

»Det er det, han så skulle have det i starten, fordi han ikke vil være så god til selv at spise og fordøje maden. Og derfor ville man give ham noget ernæring ind i blodårene eller gennem næsen«, siger professoren.

Han kan blive helt rask

Hvis lægerne på det militærhospital, hvor al-Khawaja er indlagt, har givet ham sukker, vitaminer og mineraler i stedet for sondemad, ser det mindre mirakuløst, men dog positivt ud for dansk-bahraineren. Det vurderer Jens Kondrup, der dog hælder til at tro, sondemaden er løsningen.

LÆS OGSÅ

Det nye livstegn fra dansk-bahraineren er ifølge Kondrup aldeles godt for hans videre overlevelseschancer:

»Jeg vil mene, at det mest sandsynlige er, at han kan blive helt rask igen, hvis han får ernæring nok. Men det vil tage lang tid - i hvert fald et år eller halvandet«, vurderer professoren.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden