Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Al-Khawajas datter: Min far er blevet tvangsfodret

Den sultestrejkkende dansk-bahrainer har haft besøg af sin familie. Fænglset datter fortæller om vold under anholdelse.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja er blevet bedøvet og tvangsfodret gennem næsen.

Det skriver hans datter Maryam al-Khawaja på sin Twitter-profil, efter dansk-bahraineren i dag har haft besøg af sin familie.

Al-Khawaja betragter ifølge datteren tvangsfordringen og isolationsfængslingen som tortur, hvilket han vil holde hospitalet og den involverede læge ansvarlig for.

Han agter desuden at fortsætte sin sultestrejke, oplyser datteren via Twitter.

LÆS OGSÅ

Maryam al-Khawaja fortæller desuden, at hendes søster, Zainab Al-khawaja, der også er blevet arresteret af de bahrainske myndigheder, ligesom sin far har haft besøg af familien.

Ifølge søsteren har Zainab Al-khawaja fortalt sin familie, at hun blev slået og sparket under hendes anholdelsen sidste lørdag.

Søsteren blev angivelig anholdt, fordi hun sad på en vej for at protestere mod styret i Bahrain i forbindelse med Formel 1- grand prix i ørkenstaten.

Udenrigsministeriet er uden kontakt

I dag er det en uge siden, danske myndigheder har været i kontakt med Abdulhadi al-Khawaja, der sultestrejker i protest mod den livstidsdom, han sidste år blev idømt for at opfordre til et systemskifte i Bahrain.

Sultestrejken har nu varet i 80 dage, og for 10 dage siden også stoppede han også med at indtage vand.

LÆS OGSÅ

Ole Egberg Mikkelsen, der er chef for Udenrigsministeriets borgerservice fortæller, at de bahrainske myndigheder er kommet med forskellige oplysninger omkring al-Khawajas tilstand, men at det ikke haft mulighed for at verificere dem.

Den danske ambassadør i Bahrain har til gengæld været i kontakt med familien, og Ole Egberg Mikkelsen fortæller, at der ikke er grund til at tvivle på familiens oplysninger om al-Khawajas helbredstilstand.

Udenrigsministeriet arbejder fortsat på at få tilladelse af de bahrainske myndigheder til at besøge den sultestrækkende dansk-bahrainer.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden