0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Ukraines tidligere premierminister skal syv år i fængsel

Ukrainsk dommer idømmer landets tidligere premierminister Julia Timosjenko syv års fængsel for magtmisbrug.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
SERGEI CHUZAVKOV/AP
Foto: SERGEI CHUZAVKOV/AP

Farvel. Julia Timosjenko skal i fængsel i syv år.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En ukrainsk dommer har idømt landets tidligere premierminister Julia Timosjenko syv års fængsel for magtmisbrug i forbindelse med en gasaftale med Rusland i 2009.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Anklageren havde netop krævet, at Timosjenko kom syv år bag tremmer.

Den tidligere premierminister blev tidligere i dag kendt skyldig i at have overskredet sine beføjelser og ulovligt at have presset en gaskontrakt med Rusland igennem.

Skyldig i kæmpetab Ifølge dommer Rodion Kireyev har Timosjenkos handlinger betydet et tab for det ukrainske nationale gassselskab på 1.036 millioner kroner.

Anklagerne mener modsat Timosjenko, at hun ikke havde bemyndigelse til at underskrive aftalen, og at de priser, hun var gået med til, var alt for høje. Timosjenko mener derimod, at underskrivelsen af aftalen stoppede en langvarig priskrig, der havde ført til knaphed på energi i flere europæiske lande.

LÆS MERE

Timosjenko har påstået, at hendes modstander, den nuværende præsident Janukovitj, var på et personligt hævntogt for at skaffe hende af vejen.

Spændinger med vesten

Retssagen mod den karismatiske oppositionsleder har medført et spændt forhold mellem den tidligere sovjetrepublik og Vesten.

Med fængslingen af Timosjenko kan økonomiske aftaler komme til at vakle. EU, som er en af Ukraines vigtigste handelspartnere sammen med Rusland, har nemlig meddelt Janukovitj, at væsentlige økonomiske aftaler vil blive bragt i fare, hvis hun bliver fængslet, skriver Ritzau.

Timosjenko har i forbindelse med sagen allerede været fængslet i to måneder. Her har det lydt fra flere aviser, at Timosjenko er bekymret for sin helbredstilstand.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter