Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Britisk journalist fik fem minutters samtale med al-Khawaja

BBC har som det første medie talt med den sultestrejkende aktivist.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter knap en uge med meget begrænset besøgsadgang til den fængslede aktivist Abdulhadi al-Khawaja, har en britisk journalist fra BBC fået lov til at tale med ham i fem minutter.

Her sagde den sultestrejkende dansk-bahrainer, at hans lægelige behandling har været god 'bortset fra tvangsfodringen'. Bahrain har dog flere gange nægtet at tvangsfodringen fandt sted.

LÆS MERE

Journalisten Frank Gardner skriver på Twitter, at al-Khawaja var tynd, men ellers mental frisk. På BBC's hjemmeside er der et billede af en afkræftet al-Khawaja, hvor man ser ham tale med journalisten.

Har været oppe at gå

Abdulhadi al-Khawaja fortæller videre, at han har været oppe at gå i de sidste tre dage efter at have været sengeliggende i længere tid. Det er hans intention at fortsætte sultestrejken, som i øjeblikket er på 84 døgn.

Efter at have besøgt sin mand på det militærhospital i Bahrain, hvor al-Khawaja holdes fanget, fortalte hans kone Khadija al-Mousawi søndag aften på Twitter, hvordan hendes mand var blevet tvangsfodret.

LÆS OGSÅ

»Efter at have været besvimet vågnede han mere end fem timer senere op i et andet rum og kunne konstatere, at hans hænder var bundet, og at han havde en slange ind gennem næsen«, skrev al-Mousawi på sin Twitter-profil.

»Han begyndte at ryste sengen og forsøgte at råbe, indtil en politimand kom ind. Hadi (al-Khawaja, red.) bad om at tale med en læge, men tiden gik, og der kom ingen læge. Så han måtte fortætte med at råbe, indtil der kom en læge«, lyder det videre.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden