Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
støtte. Abdulhadi al-Khawaja har sultestrejket i over to måneder i protest over sin livstidsdom i Bahrain. Dommen og mishandlingen af ham har udløst flere protester i landet.

støtte. Abdulhadi al-Khawaja har sultestrejket i over to måneder i protest over sin livstidsdom i Bahrain. Dommen og mishandlingen af ham har udløst flere protester i landet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Svag al-Khawaja ringede hjem til familien

Den sultestrejkende dansk-bahrainer afviser, at han bliver tvangsfodret i fængslet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja ringede onsdag hjem til familien for at fortælle om sin tilstand. Det skriver hans advokat på Twitter.

»Al-Khawaja foretog et kort opkald. Ifølge hans kone lød han meget svag. Han siger, at han fortsætter med at sultestrejke og afviser, at han skulle være blevet tvangsfodret«, skriver advokaten Mohamed Al Jishi på det sociale netværk.

»Han indtager kun vand«, tilføjer advokaten.

Har tabt sig ti kilo og udviklet fedtlever

Al-Khawaja har nu nægtet at indtage føde i over to måneder, og familien frygter, at sultestrejken vil koste ham livet, da den tærer hårdt på hans fysik. Han har blandt andet tabt sig 10 kilo og udviklet fedtlever.

Mandag fortalte systemkritikerens datter Maryam al-Khawaja til Ritzau, at familien i to døgn ikke havde hørt fra den danske statsborger, som er anbragt på et militærhospital i Bahrains hovedstad Manama.

»Enten er han i en forfatning, som de ikke ønsker, vi skal kende til, eller også tvangsfodrer de ham«.

»Jeg kan ikke se andre grunde til, hvorfor han ikke må se eller tale med nogen«, sagde hans datter.

Tirsdag aften fik Danmarks ambassadør i Saudi-Arabien, Christian Kønigsfeldt, lov til at besøge den sultestrejkende aktivist.

»Besøget var af cirka 20 minutters varighed på det militærhospital, hvor han ligger. De talte sammen og drøftede sagens status og al-Khawajas helbred«, sagde Ole Egberg Mikkelsen, leder af Udenrigsministeriets Borgerservice, til Ritzau.

Han kunne dog ikke oplyse nærmere om al-Khawajas tilstand på grund af tavshedspligt.

NY LÆGERAPPORT

Der er stadig ikke noget politisk gennembrud i sagen. Danmark har gennem at brev fra udenrigsminister Villy Søvndal (SF) søgt om at få overført al-Khawaja til Danmark, hvor han har statsborgerskab.

Bahrain har endnu ikke svaret officielt på anmodningen, men medier vil vide, at myndighederne har besluttet at afvise det danske ønske.

I april sidste år blev al-Khawaja sammen med andre aktivister idømt livsvarigt fængsel for planer om at omstyrte kongedømmet i det sunnimuslimsk-styrede Bahrain. Han indledte en sultestrejke 8. februar i protest mod sin straf.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden