Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Opbakning. Abdulhadi al-Khawaja møder opbakning fra flere bahrainer. Billedet er fra tirsdag i sidste uge foran retsbygningen i hovedstaden Manama.
Foto: HASAN JAMALI/AP

Opbakning. Abdulhadi al-Khawaja møder opbakning fra flere bahrainer. Billedet er fra tirsdag i sidste uge foran retsbygningen i hovedstaden Manama.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Advokat: Al-Khawaja har det bedre, men han bliver tvangsfodret

Efter 100 dages sultestrejke har advokat besøgt dansk-bahraineren. Han bliver tvangsfordret, lyder det.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter 45 dage uden adgang til den fængslede dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja har advokaten Mohamed al-Jishi nu haft mulighed for at besøge sin klient.

I dag er det 100 dage siden, at al-Khawaja stoppede med at spise i protest mod en livstidsdom i sit hjemland Bahrain, hvor han blev fængslet sidste forår. Han afventer lige nu en retssag, hvor han i modsætning til tidligere skal for en civil domstol.

Det er en svækket - men trods alt raskere - al-Khawaja, som ifølge advokaten fortsat nægter at spise.

»Hans helbred er lidt bedre, fordi han bliver tvangsfodret«, siger Mohamed al-Jishi til nyhedsbureauet AFP.

Føler sig dårligt behandlet på militærhospitalet Al-Khawaja fortalte dog også advokaten, at hans helbredstilstand ikke er stabil, og at han er blevet dårligt behandlet på militærhospitalet.

»Han vil fortsætte sin sultestrejke, indtil kravet om frihed bliver mødt«, lyder det fra advokaten.

Der har gennem de seneste uger været usikkerhed om al-Khawajas sultestrejke, efter en britisk journalist fra BBC fik lov til at tale med ham i fem minutter 1. maj.

Efter besøget kom der billeder frem af en afkræftet al-Khawaja, der dog var ved sine fulde fem. Samtidig fortalte journalisten, at al-Khawaja drak væske, og at der var tale om en »kontrolleret sultestrejke«.

Styret siger, at al-Khawajas helbred er godt

Familien og regimet i landet tegner helt andre billeder af situationen. Styret siger på sin side, at al-Khawaja er ved godt helbred, mens familien gennem længere tid har talt om, at den fængslede dansk-bahrainer ligger for døden.

30. april besluttede en appeldomstol, at al-Khawaja får en ny retssag ved en civil domstol. Han er tidligere idømt livstid ved en militærdomstol. Retssagen skulle være begyndt, men er blevet udsat til på tirsdag.

LÆS OGSÅ

»Vi arbejder ufortrødent på at finde en humanitær løsning på situationen. Den nye retssag ændrer ikke på det«, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

Udenrigsministeriet fortæller, at Danmarks ambassadør i Saudi-Arabien, Christian Kønigsfeldt, løbende er på besøg i fængslet, og at han har daglig kontakt med familien.

Al-Khawaja boede 12 år i Danmark, før han tog tilbage til sit hjemland for at arbejde for reformer.

Men i maj sidste år blev 21 oppositionsfolk fængslet for at opildne til og arrangere protester. Otte af dem fik livstid. Heriblandt var dansk-bahraineren, som i februar stoppede med at spise i protest.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden