Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Svag dansk-bahrainer ankommer til retten i kørestol

En afkræftet Abdulhadi al-Khawaja er mødt frem i retten i Bahrain.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var til det sidste usikkerhed om, om Abdulhadi al-Khawaja i dag ville møde op i retten til den nye civile retssag i Bahrain, der skal tage stilling til hans omstridte livstidsdom fra sidste år.

Men den dansk-bahrainske aktivist, der har sultestrejket i mere end tre måneder, er mødt frem i kørestol, skriver AFP.

Advokater troede ikke, han ville møde op

Abdulhadi al-Khawajas omstridte livstidsdom i Bahrain skal gå om i dag, og hans advokater havde på forhånd tilkendegivet, at han næppe ville dukke op i retssalen, fordi han var for svækket.

Al-Khawaja er shiamuslimsk som størstedelen af landets befolkning og er stærkt kritisk over, at den sunnimuslimske kongefamilie sidder tungt på magten.

Han blev anholdt sidste år for at opfordre til et systemskifte og siden idømt livsvarigt fængsel. Han har i øjeblikket sultestrejket i mere end 100 dage, men hævder at være blevet tvangsfodret undervejs.

Den danske udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har hidtil forgæves presset på for at få udleveret dansk-bahraineren, og det samme har både EU, FN og USA.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden