Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Al-Khawaja hustru: Min mand fik taletid i retten

Aktivisten Abdulhadi al-Khawaja snakkede i retten om den tortur, han angiveligt har været udsat for.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En svækket Abdulhadi al-Khawaja kørte tidligere i dag selv ind i retssalen i Bahrain i en kørestol, men han var angiveligt fulgt af både en læge og to sygeplejersker.

Det oplyser hans hustru, Khadija Almousawi, på sin Twitterprofil. Hun har snakket med sin svigerinde, som fortæller, at al-Khawaja fik taletid i cirka en halv time.

»Der var et øjebliks tavshed, da han snakkede om den psykiske tortur, da de løj til ham om at have arresteret Zainab (al-Khawajas datter, red.)«.

»At tortere, voldtage Zainab og flytte hende til et fængsel i Saudi Arabien. Dette må have været hårdere end torturen i sig selv«, skriver Khadija Almousawi.

Livstidsdom skal behandles af ny retssag

Tirsdagens retsmøde var en genbehandling i en civil domstol af en dom fra sidste år, hvor al-Khawaja af en militærdomstol blev idømt livsvarig fængsel for at opfordre til et systemskifte i landet.

Tirsdag behandlede retten udelukkende de anklager om tortur, der har været i sagen mod al-Khawaja og en gruppe andre aktivister, som er fængslet. Næste retsmøde er ifølge Khadija Almousawi sat til 29. maj.

Al-Khawaja er shiamuslimsk som størstedelen af Bahrains befolkning og stærkt kritisk over, at den sunnimuslimske kongefamilie sidder tungt på magten.

Han blev anholdt sidste år for at opfordre til et systemskifte og siden idømt livsvarigt fængsel. Han har i øjeblikket sultestrejket i mere end 100 dage, men hævder at være blevet tvangsfodret undervejs.

Den danske udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har hidtil forgæves presset på for at få udleveret dansk-bahraineren, og det samme har både EU, FN og USA.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden