0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Obama og Romney varsler brutal valgkamp

Trods kritik fra egne rækker forsikrer Obama, at han vil fortsætte sine hårde angreb på udfordreren Mitt Romney.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Pablo Martinez Monsivais/AP
Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Hårdhændet. Ved et NATO-topmøde i Chicago fastslog præsident Obama over for amerikanske journalister, at han har til sinds at fortsætte sine angreb på Mitt Romneys fortid i kapitalfonden Bain Capital trods kritik fra baglandet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mitt Romney lader fattige amerikanere arbejde sig syge for at skaffe skattelettelser til de rigeste. Barack Obama gør amerikanerne fattige og arbejdsløse ved at regulere alt ihjel.

Det lader til, at amerikanerne er tvunget til at vælge mellem de to værste kandidater nogensinde til et præsidentvalg - hvis man da tager for gode varer, hvad kandidaterne siger om hinanden.

Valgkampens beskyldninger er allerede meget hårde, selv om der fortsat er over fem måneder til det egentlige valg i november. Det er imidlertid helt tilsigtet, og sådan vil det blive ved - det forsikrer Barack Obama nu selv om.

Vampyrvideo vil lægge linjen for Obamakampagnen »Dette emne er ikke et sidespor. Det er, hvad denne kampagne kommer til at handle om«, sagde Barack Obama, da han mandag blev spurgt til sin valgvideo fra sidste uge, der angriber Mitt Romney.

I videoen optræder folk, der tidligere arbejdede i stålværket GST, som Romneys kapitalfond, Bain Capital, overtog i 1993.

De fortæller, hvordan Romneys fond sugede penge ud af dem som en 'vampyr', ind til den lukkede værket i 2001 uden at give de efterladte arbejdsløse den mindste hjælp.

Valgvideoen er blot den seneste i en række af indslag fra begge kandidater, hvor de angriber hinanden for at være uhæderlige og have onde hensigter.

Mitt Romney har i flere ligeså teatralske valgvideoer angrebet Obama for at være en notorisk løftebryder, der er ligeglad med den hårdtarbejdende middelklasse.

Den seneste video fra præsidenten har dog fået flere fra hans eget parti til at sige fra. Først da Obamas tidligere økonomiske rådgiver Steven Rattner i sidste uge kaldte videoen for »uretfærdig«.

»At plukke et enkelt eksempel ud, hvor nogen har mistet deres job, er desværre bare en del af kapitalismen – det er en del af livet. Og jeg synes ikke, at der er noget, Bain Capital gjorde, som de bør være flove over«, sagde Steven Rattner.

Mere kul på kritikken kom søndag, da Newarks demokratiske borgmester, Corey Booker, også kritiserede videoen.

Romney angriber Obama for at angribe Romney
»Hvis du ser på alt, hvad Bain Capitals har gjort, så har de gjort meget for at støtte virksomheder og udvikle virksomheder«, sagde Corey Booker i en optræden i NBC-programmet ’Mød Pressen’.