Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Al-Khawaja stopper sin sultestrejke

Dansk-bahraineren, der sidder fængslet i Bahrain, opgiver sin sulteprotest.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den dansk-bahrainske aktivist Abdulhadi al-Khawaja, stopper sin sultestrejke i aften efter 110 dage, oplyser hans advokat Mohamed al-Jishi til nyhedsbureauet AFP.

Der foreligger endnu ingen oplysninger om, hvorfor han vælger at stoppe nu, men der vil komme en detaljeret erklæring fra Abdulhadi al-Khawaja senere i dag med begrundelsen.

Strejken har rettet fokus mod de fængslede Hans advokat, Mohamed al-Jishi, fortæller dog til AFP, at sultestrejken generelt har bidraget med, hvad den skulle.

»Strejken har generelt opnået det den skulle, at få fokus på de fængslede i Bahrain«, siger al-Jishi.

Al-Khawaja er shiamuslim som størstedelen af Bahrains befolkning og stærkt kritisk over, at den sunnimuslimske kongefamilie sidder tungt på magten.

Han blev anholdt sidste år for at opfordre til et systemskifte og siden idømt livsvarigt fængsel. Han har i øjeblikket sultestrejket i mere end 100 dage, men ud over vand har han dog indtaget både salte, vitaminer og andet næring via drop.

Datteren sidder også fængslet i Bahrain
Hans datter Zainab er i øjeblikket også fængslet i Bahrain - dog kun en måned efter en protestaktion for kort tid siden.

Abdulhadi al-Khawajas sag er i øjeblikket for retten igen i Bahrain. Han har fået lov til at få sagen prøvet ved en civil domstol, og andet retsmøde i sagen er sat til tirsdag.

Hans advokater har oplyst, at de håber, at han vil få en mere retfærdig retssag, fordi han får lov til at argumentere for sin sag i modsætning til den første militære retssag.

Danmark har forsøgt at lægge pres på Bahrain

Den danske udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har hidtil forgæves presset på for at få udleveret dansk-bahraineren, og det samme har både EU, FN og USA.

Hos Udenrigsministeriets Borgerservice har man mandag midt på eftermiddagen ingen kommentarer til den seneste udvikling i sagen.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden