Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Bernat Armangue/AP
Foto: Bernat Armangue/AP

Fremtid. Fredagsbøn i Kairo i dag, hvor mange er frusterede over militærets jerngreb.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Egyptiske generaler lover befolkningen frihed til at demonstrere

Militæret i Egypten forsvarer kontroversielle beslutninger i tv-tale.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det egyptiske militær lover, at befolkningen frit kan gå på gaden og demonstrere.

Generalerne i det øverste militære råd (SCAF) slår dog i en tv-transmitteret tale samtidig fast, at beslutningen om at opløse det folkevalgte parlament på baggrund af en domstolskendelse ikke vil blive omgjort

»Kendelserne er ført ud i livet i folkets navn. Hvis vi ikke implementerer dem, gør vi os skyldige i lovbrud«, lød det fra generalerne i SCAF i talen, ifølge Reuters.

De seneste dage har på det nærmeste vendt op og ned på egyptisk politik efter, at landet sidste år gennemgik store omvæltninger i kølvandet på den folkelige opstand, der tvang Hosni Mubarak til at træde tilbage.

LÆS OGSÅ

Men nu er parlamentet opløst, og militæret har inden offentliggørelsen af valgresultatet meddelt, at den nye præsident ikke får kontrol med militæret.

Dertil kommer, at rådet forleden udstedte et dekret, der giver militæret kontrol over landets budgetter.

Et militærkup

Handlingerne er af både egyptiske politikere og eksperter samt internationale iagttagere blevet betegnet som et blødt militærkup.

I tv-talen kritiserede militærrådet samtidig de to præsidentkandidater, som har været med i den afsluttende anden valgrunde, for begge at have påberåbt sig sejren, inden stemmerne var endeligt talt op og valgresultatet officielt.

De to repræsenterer hver sin fløj i det politiske spektrum. Den ene, Ahmed Shafik, er militærets mand og tidligere minister under Hosni Mubarak. Den anden, Mohamed Mursi, repræsenterer islamisterne i Det Muslimske Broderskab.

LÆS OGSÅ

Det er usikkert, om det endelige resultat som planlagt vil blive offentliggjort senere i dag eller fortsat lader vente på sig.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden