Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Fredrik Persson/AP
Foto: Fredrik Persson/AP

Præsident. Mohamed Mursi fik 51,7 procent af stemmerne i sejren over sin rival, den tidligere premierminister Ahmed Shafiq.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mohamed Mursi bliver Egyptens nye præsident

Det Muslimske Broderskabs kandidat er udpeget som præsident i Egypten.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det bliver Mohamed Mursi, der fremover skal lede Egypten, meddeler landets valgkommission.

Det Muslimske Broderskabs repræsentant vinder det historiske valg med 51,7 procent af stemmerne over militærets mand, tidligere minister og tidligere ministerpræsident under Hosni Mubarak, Ahmed Shafik. Det skriver Reuters.

Valgkommissionen har siden valget søndag behandlet en række klager fra begge lejre. Begge kandidater hævder nemlig, at der har været fusk med optællingen af stemmer, og at modkandidaten har overtrådt valgreglerne.

LÆS OGSÅ

Ventetiden har affødt store demonstrationer i Egyptens hovedstad, Kairo, hvor flere tusinder de seneste dage har været på gaden i protest.

Mere magt til militæret, mindre til demokratiet
Valgresultatet kommer i en tid med politisk spænding, efter at landets forfatningsdomstol har underkendt vinterens parlamentsvalg og opløst parlamentet.

Samtidig har landets militær gennemført en række tiltag, der svækker den kommende præsidents magt. Mohamed Mursi får ikke magt over militæret, og samtidig er militæret blevet tildelt kontrol over landets budgetter.

LÆS MERE

Handlingerne er af egyptiske politikere og eksperter samt af internationale iagttagere blevet kaldt et blødt militærkup.

Sejr til begge kandidater

Inden valgresultatet i dag blev offentliggjort, havde begge præsidentkandidater ellers påberåbt sig sejren. Mohammed Mursi og Det Muslimske Broderskab mente at have vundet valget med 52 procent af stemmerne, mens Ahmed Shafik mente at have fået 51,5 procent af befolkningens stemmer.

LÆS OGSÅ

Militærrådet har kritiseret de to præsidentkandidater for begge at have erklæret sig sejren, inden stemmerne var endeligt talt op og valgresultatet officielt.

Der har været politisk tumult i Egypten siden den folkelige opstand, der for 500 dage siden i dag tvang tidligere præsident og diktator Hosni Mubarak til at træde af.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden