Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Foto: SEBASTIAN SCHEINER/AP
Internationalt

Israels tidligere premierminister fundet skyldig i korruption

Ehud Olmert er blevet frifundet i to andre anklager.

Internationalt

Israels tidligere premierminister Ehud Olmert er kendt skyldig i én anklage om korruption, mens han er frifundet for to andre anklager om korruption, skriver israelske medier.

I den ene sag, hvor en distriktsdomstol i Jerusalem dømte Olmert for korruption, var anklagen, at den tidligere premierminister under sin tid som industri-, handels- og arbejdsminister gav personlige tjenester til sin personlige advokat.

Derimod blev Olmert frikendt for anklager om, at han ulovligt skulle have modtaget flere hundrede tusinde dollars i den såkaldte Talansky-sag. Her vidnede en amerikansk ehvervsmand, at han gav Olmert kurverter med de mange penge.

Olmert påstod i retten, at pengene gik til hans valgkamp - og retten nåede til konklusionen, at anklagemyndigheden ikke havde bevist, at pengenegaverne var ulovlige.

Også i anklagen om, at Olmert puttede omkring 92.000 dollars eller godt 500.000 kroner i sine egne lommer ved at kræve rejsepenge dækket to til tre gange, blev Olmert frikendt.

Retssagen omhandlede sager, som lå forud for Ehud Olmerts tid som premierminister fra april 2006 til marts 2009, og det var disse anklager om korruption, der tilbage i 2009 fik Olmert til at forlade posten som regeringsleder i Israel.

Strafudmålingen ventes senere i dag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce