Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Brendan Smialowski/AP
Foto: Brendan Smialowski/AP

Dialog. Egyptens præsident og militærråd skal nå til enighed for at egyptens befolkning kan få, hvad krævede under den egyptiske revolution, mener Hillary Clinton.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Clinton opfordrer egyptens præsident og militær til at forhandle

Demokrati handler ikke blot om valg, siger Hillary Clinton, som håber på bred dialog i Kairo.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, opfordrer til intense forhandlinger mellem alle grupper i Egyptens parlament og militæret, så landet kan overvinde den igangværende tilspidsede politiske krise.

»Vi opfordrer indtrængende til en intens dialog mellem alle parter, så der kan blive sikret en sti, som alle kan følge fremover«, siger Clinton under et besøg i Vietnam tirsdag.

»Den egyptiske befolkning bør have, hvad den krævede ved demonstrationerne, og hvad den stemte for ved valget«, siger den amerikanske udenrigsminister om de nylige politiske omvæltninger og fortsætter:

»Det handler om at skabe en levende, vibrerende dialog og også en politisk dialog, hvor man lytter til det civile samfund, og hvor der er gode relationer mellem repræsentanter for det civile samfund og militæret«.

Demokrati er ikke kun valg Hillary Clinton understreger, at egypterne står over for en masse arbejde for at sikre overgangen til demokrati.

»Demokrati handler ikke blot om valg«, pointerer hun.

LÆS OGSÅ

Imens er Egyptens islamistisk-ledede parlament samlet i en åben udfordring af landets generaler, som erklærede forsamlingen opløst i sidste måned.

Rod i broderskabet

Den spændte situation i Kairo opstår kun 10 dage efter indsættelsen af præsident Mohamed Mursi fra Det Muslimske Broderskab, som råder over den største gruppe i parlamentet, og som har beordret parlamentsmødet.

Parlamentets formand, Saad al-Katatni, der har rod i broderskabet.

Militærrådet tog magten i landet, efter at Hosni Mubarak blev væltet som præsident sidste år.

LÆS OGSÅ

Generalerne understreger vigtigheden af forfatningen set i lyset af den seneste tids udvikling.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden