Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Giftmord. Det palæstinensiske selvstyres præsident Mahmoud Abbas har givet tilladelse til at grave resterne af PLO-lederen Yassir Arafat op, syv år efter at han døde.
Foto: MUHAMMED MUHEISEN (arkiv)/AP

Giftmord. Det palæstinensiske selvstyres præsident Mahmoud Abbas har givet tilladelse til at grave resterne af PLO-lederen Yassir Arafat op, syv år efter at han døde.

Internationalt

Tidligere efterretningschef: Arafat blev forgiftet af Israel

Det var en palæstinenser, der hjalp Israel med at dræbe Yasser Arafat, siger tidligere palæstinensisk efterretningschef.

Internationalt

Den tidligere palæstinenserleder Yasser Arafat blev angiveligt dræbt af en palæstinenser, der optrådte på vegne af Israel, siger den tidligere palæstinensiske efterretningschef Taufik Tirawi tirsdag til palæstinensisk radio.

»En person, der har været benyttet af Israel, har givet Arafat gift«, siger han og tilføjer, at man nu søger efter en palæstinensisk forræder.

Tirawi står i spidsen for et udvalg, der har til opgave at efterforske omstændighederne ved Arafats død i november 2004 på et militærhospital i udkanten af Paris.

Undersøgte underbukser Et laboratorium i Schweiz har i forbindelse med en undersøgelse af Arafats personlige ejendele - særligt hans underbukser - fundet forhøjede niveauer af det radioaktive stof polonium.

Det står ikke klart, om Arafat blev forgiftet med fuldt overlæg i 2004.

LÆS ARTIKEL

Den ansvarlige forsker, Francois Bochud, sagde i sidste uge, at kun en undersøgelse af Arafats jordiske rester vil kunne give sikkerhed.

Den tidligere PLO-chefs dødsårsagen er aldrig blevet helt fastlagt. Israel har afvist ethvert ansvar for hans død.

Liget skal graves op

Den Palæstinensiske Selvstyremyndighed har indvilliget i en opgravning af Arafat. Hun har bedt om rapporter i medierne, direktør for en jordansk hospital, Abdallah al-Bashir, med den medicinske behandling af Arafats død.

LÆS ARTIKEL

Han vil i løbet af de næste par dage komme til Ramallah, ligesom han også vil tage kontakt med det strålehygiejniske Institut de Radiophysique i Lausanne, hedder det.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce