Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
SERGEY PONOMAREV/AP
Foto: SERGEY PONOMAREV/AP

Protest. De tre medlemmer af punkbandet Pussy Riot risikerer fængsel for deres protest mod Putin.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anklager: Pussy Riot skal tre år i fængsel

Punkbøn i Moskvas store katedral skal straffes hårdt, mener russisk anklager.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statsanklageren ved en domstol i Moskva mener, at det er passende at sende tre piger fra punk-aktivistgruppen Pussy Riots hver tre år i fængsel.

»De tiltaltes handlinger viser tydeligt religiøst had og fjendskab«, siger statsanklager Aleksej Nikiforov ved retssagen i den russiske hovedstad.

De tre kvinder er anklaget efter paragraffer, der kan give op til syv års fængsel, efter at de i februar stormede ind i Moskvas store katedral og fremførte en såkaldt punkbøn ved alteret.

LÆS ARTIKEL L

Her bad de jomfru Maria om at lade Rusland slippe for Vladimir Putin, der nu er landets præsident, men som dengang var i valgkamp op til præsidentvalget.

Pussy Riot har ikke lagt skjul på, at gruppen fører politisk kampagne mod Putin, og de tre piger har i øvrigt undskyldt, hvis nogen føler sig religiøst krænket af deres optræden i katedralen.

Retssagen har fået meget fokus i såvel Moskva som i omverdenen. Flere udenlandske kunstnere har udtrykt deres støtte til pigerne, senest den amerikanske popdronning Madonna, der er i Rusland for at holde koncerter.

Da hun ankom til Moskva, trådte hun ind i sagen ved at sige til journalister, at hun håber, at de tre piger ikke skal tilbringe mere tid i fængslet.

De blev anholdt i marts og har været fængslet siden.

»Jeg er mod censur, og jeg har i hele min karriere talt for ytringsfrihed. Tydeligvis mener jeg, at det, der sker for dem, er uretfærdigt«, sagde hun.

Udtalelserne har fået den ortodokse kirke til at opfordre myndighederne til at forbyde Madonnas koncerter.

Kirken har fordømt pigerne for at have lavet en aktion i katedralen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden