FORBEDRING. Rigspolitichef Øystein Mæland forlanger nu, at de norske politikredse forbedrer deres beredskab efter skarp kritik fra 22. julikommissionen.
Foto: Cornelius Poppe/AP

FORBEDRING. Rigspolitichef Øystein Mæland forlanger nu, at de norske politikredse forbedrer deres beredskab efter skarp kritik fra 22. julikommissionen.

Internationalt

Norske politichefer skal stå skoleret

Samtlige politiledere skal oplyse, hvad de vil gøre efter skarp rapport af dårligt beredskab ved Breiviks terrorangreb.

Internationalt

Mandag kom en særlig undersøgelseskommission med en sønderlemmende kritik af politiets indsats under Anders Behring Breiviks terrorangreb i Oslo og på Utøya sidste år.

Nu er alle landets politimestre beordret til et møde i Oslo, hvor de over for landets rigspolitichef Øystein Mæland skal sige, hvad de har tænkt sig at gøre efter at have læst rapporten og dens anbefalinger.

Ifølge avisen VG vil rigspolitichefen komme med ordrer til forbedringer af beredskabet.

»Jeg vil drøfte og få tilslutning til det, der skal iværksættes med det samme og samtidig tydeliggøre, hvad jeg forventer, at hver politimester nu gør i sit eget distrikt«, konstaterer Øystein Mæland.

LÆS ARTIKEL

Rapporten fra 22. julikommissionen afslørede væsentlige mangler i politiets ledelse, i beslutnings- og kommandovejene og i den indsats, der fulgte i timerne omkring bombeattentatet ud for regeringskontorerne i Oslo og myrderierne ved en ungdomspolitisk lejr for Arbejderpartiet på Utøya.

Over for VG erklærer rigspolitichefen, at han inden for kort tid vil fremlægge en plan for, hvordan norsk politi skal forbedres i lyset af den sønderlemmende kritik i rapporten.

Tilliden til politiet styrtdykker

Den har sænket tilliden til politiet: Ifølge en meningsmåling har 68 procent af borgerne et mere eller mindre dårligt indtryk af politiets indsats den dag, Breivik slog til.

Næsten halvdelen oplyser, at deres tillid til politiet er reduceret efter offentliggørelsen af kommissionens rapport.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce