Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Exit. Politichef Øystein Mæland trak sig fra posten i torsdags.
Foto: Cornelius Poppe/AP

Exit. Politichef Øystein Mæland trak sig fra posten i torsdags.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kritik af norsk politi får konsekvenser for ledelsen

22.juli-kommissionens kritik rammer ledelsen af det norske terrorberedskab.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Først gik politidirektøren af.

Nu flyttes assisterende politidirektør Vidar Refvik og chefinspektør Oddbjørn Mjølhus væk fra deres poster som topansvarlige i det norske terrorberedskab.

Det skriver den norske avis Verdens Gang idag.

LÆS OGSÅ

Begge blev stærkt kritiserede af 22.juli-kommissionen, der undersøgte Anders Behring Breiviks drab på 77 sidste år.

I dag orienterede den nye politidirektør, Odd Reidar Humlegård, de ansatte i politidirektoratet om, at der vil være visse ændringer i topledelsen.

Vidar Refvik vil ikke længere have ansvar for beredskabsarbejde, men fortsætter som netchef, og Oddbjørn Mjølhus, som i en årrække har været ansvarlig for beredskabet i Politidirektoratet, har selv meddelt, at han ønsker nye arbejdsopgaver, hvilket altså ikke inkluderer ansvar for terrorberedskab.

Nye kræfter

Udover ændringerne i topledelsen af norsk politi skal der etableres en selvstændig afdeling for beredskab i Politidirektoratet og ansættes en afdelingsdirektør med specielt ansvar for dette.

»Afdelingsdirektøren vil rapportere direkte til mig. Det vil gøre os bedre rustet til at imodekomme kommissionsrapporten og ændringsprogrammet for udvikling af norsk politi«, siger Odd Reidar Humlegård til vg.no.

Desuden vil man lave yderligere forstærkninger, der inkluderer nye ressourcepersoner til at iværksætte ændringsprogrammet for det norske politi.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden