Exit. Politichef Øystein Mæland trak sig fra posten i torsdags.
Foto: Cornelius Poppe/AP

Exit. Politichef Øystein Mæland trak sig fra posten i torsdags.

Internationalt

Kritik af norsk politi får konsekvenser for ledelsen

22.juli-kommissionens kritik rammer ledelsen af det norske terrorberedskab.

Internationalt

Først gik politidirektøren af.

Nu flyttes assisterende politidirektør Vidar Refvik og chefinspektør Oddbjørn Mjølhus væk fra deres poster som topansvarlige i det norske terrorberedskab.

Det skriver den norske avis Verdens Gang idag.

LÆS OGSÅ

Begge blev stærkt kritiserede af 22.juli-kommissionen, der undersøgte Anders Behring Breiviks drab på 77 sidste år.

I dag orienterede den nye politidirektør, Odd Reidar Humlegård, de ansatte i politidirektoratet om, at der vil være visse ændringer i topledelsen.

Vidar Refvik vil ikke længere have ansvar for beredskabsarbejde, men fortsætter som netchef, og Oddbjørn Mjølhus, som i en årrække har været ansvarlig for beredskabet i Politidirektoratet, har selv meddelt, at han ønsker nye arbejdsopgaver, hvilket altså ikke inkluderer ansvar for terrorberedskab.

Nye kræfter

Udover ændringerne i topledelsen af norsk politi skal der etableres en selvstændig afdeling for beredskab i Politidirektoratet og ansættes en afdelingsdirektør med specielt ansvar for dette.

»Afdelingsdirektøren vil rapportere direkte til mig. Det vil gøre os bedre rustet til at imodekomme kommissionsrapporten og ændringsprogrammet for udvikling af norsk politi«, siger Odd Reidar Humlegård til vg.no.

Desuden vil man lave yderligere forstærkninger, der inkluderer nye ressourcepersoner til at iværksætte ændringsprogrammet for det norske politi.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce