Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Hveranden norske betjent må ikke bære våben

Tusindvis af norske politifolk mangler skydetræning.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Over halvdelen af de godt 11.000 politiuddannede, som i dag arbejder inden for etaten i Norge, mangler godkendelse til at kunne udføre ordenstjeneste, bære våben eller deltage i væbnede aktioner.

Af dem, der er ansat hos politiet og er under 45 år, mangler 3.608 personer godkendelse som indsatspersonel, skriver avisen Aftenposten.

Samtidig er antallet af væbnede opgaver steget med 44 procent i de seneste fem år.

Ledelse har ikke prioriteret årlig træning

Grunden til, at så mange mangler godkendelse, er, at de ikke har haft mulighed for at deltage i den nødvendige årlige træning i Politihøgskolens regi. Det skyldes, at ledelsen i politiet ikke har prioriteret det.

Når man uddanner sig til politi i Norge, bliver man samtidig såkaldt indsayspersonel. For at opretholde denne status kræves det, at man hvert år gennemgår oplæring, heriblandt skydetræning og en godkendelsesprøve for skydevåben.

Formand for Oslo Politiforening og næstformand i Politiets Fællesforbund Sigve Bolstad siger, at det at arbejde med operativ tjeneste i politiet er en egen profession og en krævende opgave.

»Det er ikke bare sådan, at du kan få noget udstyr i hånden og så gå ud«, siger han og tilføjer, at politiet har en række vigtige arbejdsopgaver, hvor der stilles krav om stadig større kvalitet i det arbejde, der udføres.

»Hvis en hel efterforskningsgruppe skulle skaffe sig årlig godkendelse og være endnu mere væk fra efterforskningen for at træne, så ville det få store konsekvenser for efterforskningen af vigtige sager«, siger Bolstad til Aftenposten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden