Foto: USGS
Internationalt

Kraftigt jordskælv rammer Costa Rica

Der er udstedt tsunamivarsel efter et jordskælv i 20 kilometers dybde.

Internationalt

Der er udstedt tsunamivarsel i dele af Stillehavs-regionen efter et jordskælv på 7,6 på momentmagnitudeskalaen har ramt Costa Rica.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Ifølge de amerikanske myndigheder ramte jordskælvet klokken 16.42 dansk tid i 20 kilometers dybde.

Kan udløse omfattende tsunami Jordskælvet ramte blot otte kilometer nordøst for den populære badedestination Samara, som hvert år tiltrækker badegæster fra ind- og udland.

Ifølge en journalist fra Reuters kunne jordskælvet også mærkes i hovedstaden, San Jose, hvor flere bygninger rystede.

Mette Marie Rasmussen og Lise Nielsen er på rygsækrejse i Mellemamerika og befinder sig netop nu i San Jose. I en mail til politiken.dk bekræfter de, at jordskælvet kunne mærkes i hovedstaden.

»Pludselig begyndte jorden at ryste, ting faldt ned fra borde og reoler, den varme morgenkaffe flød over, og folk søgte tilflugt i en tilstødende åben have. Selve rystelserne varede cirka et minuts tid«, skriver de.

Skoleklasser blev sendt ud

Nyhedsbureauet AP fortæller ligeledes, at skoleklasser i kystbyen Nosara i al hast blev sendt ud på gaden, da det hele begyndte at ryste.

Der er endnu ikke registreret en egentlig tsunami, men advarslen er altså sendt ud gældende for dele af Stillehavsregionen tæt på jordskælvets epicenter:

»Jordskælv af denne størrelse kan potentielt udløse en omfattende og ødelæggende tsunami«, hedder det ifølge Reuters i en meddelese fra tsunami-varslingscenteret i Stillehavet.

Ifølge Røde Cors i Costa Rica er ingen mennesker indtil videre kommet til skade.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden