0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Eks-guvernør gik amok i Charlotte

Jennifer Granholm væltede salen med stormende hyldest til Obama for at have reddet bilindustrien

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
J. Scott Applewhite/AP
Foto: J. Scott Applewhite/AP

Eufori. Jennifer Granholm skabte jubel, da hun gik på talerstolen før Obamas tale. Hun mindede blandt andet om, hvor mange job i bilindustrien, der var blevet reddet: 211.000

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hun fyrede den af som en rockstjerne under sidste ekstranummer, knejsede med hovedet, smed håndtegn til publikum og kastede hovedet bagover, mens hun fik 20.000 mennesker til at skrige Barack Obamas navn.

Når alt andet om det demokratiske konvent i Charlotte er glemt, vil Jennifer Granholms tale stadig køre som et hit på youtube.

Indtil i går var hun blot en forhenværende guvernør fra Michigan, som de færreste i USA havde hørt om. Men med sin forrygende tale, leveret et par timer før Barack Obama gik på scenen, var den 53-årige ekspolitiker meget tæt på at stjæle showet.

Oplevede krisen i bilindustrien på nærmeste hold Som guvernør i Michigan fra 2003-2011 oplevede hun fra nærmeste hold, hvordan store dele af den amerikanske bilindustri var meget tæt på at lukke ned, da krisen kulminerede.

Netop historien om, hvordan Obama reddede bilfabrikkerne fra undergang, var aftenens helt store tema på det demokratiske konvent. Taler efter taler mindede om, hvor utroligt mange job, præsidenten sikrede ved at udstede statslån til de store bilkoncerner.

Og det var netop, da Jennifer Granholm begyndte at tale om bilindustrien, at hun fik salen helt op at gynge. Stat for stat mindede hun om, hvor mange job, der blev reddet.

»I Virginia! Virginia! Mere end 19.000 job! I North Carolina: 25.000 job! I Wisconsin! Wisconsin 28.000 job! I Pennsylvania: 34.000 job! I Florida: 35.000 job! I O-h-i-o: 155.000«, råbte hun, mens armene kørte fra side til side.