Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
HADPLAKATER. Cyrus McGoldrick fra Rådet for Amerikansk-Islamiske Relationer (CAIR) tager et foto af en af de antiislamiske plakater på Times Square-stationen i det centrale New York.
Foto: Bebeto Matthews/AP

HADPLAKATER. Cyrus McGoldrick fra Rådet for Amerikansk-Islamiske Relationer (CAIR) tager et foto af en af de antiislamiske plakater på Times Square-stationen i det centrale New York.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Islamkritiske reklamer giver frygt i New Yorks tog

Reklameplakater fra omstridt forening sammenligner muslimer med vildmænd.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

New Yorks politi har skærpet sikkerheden på ti af den amerikanske storbys undergrundsstationer.

Årsagen er nogle reklameplakater, der tager særdeles skarp afstand fra islam og opfordrer læserne til at støtte Israel.

»Ved en krig mellem det civiliserede menneske og vildmanden: Støt den civiliserede. Støt Israel. Bekæmp Jihad«, lyder teksten på reklamerne, der har udløst kritik fra amerikanske muslimer - og brugere af byens undergrundstog.

LÆS OGSÅ

»Det er farligt. Der er nogen, der kan finde på at gå videre med det her. Der er nogle, der tror, at amerikanerne er imod muslimer. Det her øger den mistanke. Jeg synes ikke, at plakaterne skulle hænges op«, mener Joanne Behan ifølge avisen New York Post.

Den skriver, at byens politi - herunder trafikbetjente - nu vil øge sikkerheden i og omkring de stationer, der har plakaterne hængende.

Hvis det ikke er en film, så er det en tegning. Hvis det ikke er en tegning, så er det en bamse. Hvad kan man gøre?

Trafikselskab tabte i retten

Selskabet bag undergrundstrafikken, New York Metropolitan Transit Authority (MTA), har forsøgt at hindre, at reklamerne skulle sættes op.

Men en domstol fastslog, at de er beskyttet af ytringsfriheden, og at MTA ikke måtte hindre dem.

»Det er krigsretorik. Reklamer som disse skaber splittelse«, mener lederen af det amerikansk-islamiske råd CAIR's lokale afdeling, Cyrus McGoldrick.

Men han tilføjer over for avisen, at »enhver, der dræber uskyldige civile, er en brutal vildmand«.

LÆS MERE

Det er lederen af organisationen Stop Islamiseringen af Amerika, Pamela Geller, der har ført sag for at få plakaterne tilladt på New Yorks undergrundsstationer. Ifølge amerikanske medier har hun også krævet at få lov at hænge dem op i den amerikanske hovedstad Washington.

Hun afviser kritikere, der advarer mod plakaterne og de følger, de kan få. Senest har en film om Muhammed fået muslimer i en række mellemøstlige lande til at protestere voldsomt. Værst gik det til i Libyen, hvor den amerikanske ambassadør blev slået ihjel under optøjer, der var vendt mod filmen.

LÆS MERE

»Hvis det ikke er en film, så er det en tegning. Hvis det ikke er en tegning, så er det en bamse. Hvad kan man gøre? Vil du belønne islamisk ekstremisme? Jeg vil ikke ofre min frihed for ikke at fornærme de vilde«, lyder hendes svar ifølge tv-stationen Fox News.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden