To ISAF-medlemmer dræbt i selvmordsangreb

Taliban slår til mod koalitionssoldater og afghanske efterretningsagenter. Seks er dræbt ved selvmordsangreb.

Internationalt

Et selvmordsangreb i det sydlige Afghanistan har kostet mindst seks mennesker livet, heriblandt to medlemmer af koalitionsstyrken og fire afghanske agenter, oplyser koalitionsstyrken Isaf og lokale myndigheder.

Taleban tager ifølge talsmand Qari Yousif Ahmadi ansvaret for angrebet, hvis mål var en gruppe udenlandske soldater og afghanske efterretningsagenter i Kandahar-provinsens Maruf-distrikt, oplyser afghanske myndigheder.

Isaf siger i en erklæring, at angrebet også har såret adskillige civile medlemmer af koalitionen og afghanske nationale sikkerhedsstyrker, Ansa.

»Isaf kan bekræfte, at en soldat fra koalitionsstyrken og en civil fra koalitionsstyrken plus en række Ansa-medlemmer er blevet dræbt i dag i det sydlige Afghanistan«, siger Isaf-talsmand Adam Wojak.

»Det sårede personel er blevet evakueret til Isafs hospitalsfaciliteter for behandling«, siger han.

Kom til fods
Angriberen var til fods og udløste sin sprængstoffyldte vest ved en kontrolpost tæt på et kontor tilhørende den afghanske efterretningstjeneste, NDS, siger Kandahar-provinsens talsmand, Jawed Faisal.

»De udenlandske og afghanske embedsmænd stod ved kontrolposten, da angriberen sprængte sig selv i luften. Eksplosionen dræbte fire NDS-agenter og sårede tre andre. Der var også ofre blandt udlændingene«, siger han.

Taleban siger, at angrebet dræbte seks udlændinge og adskillige afghanske sikkerhedsfolk.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce