Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Auditører går ind i fangesag fra Irak

Kontroversiel sag om overgreb på irakere skal undersøges.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forsvarets auditørkorps indleder efterforskning i sagen om operation 'Green Desert', hvor der angiveligt skete overgreb mod irakiske fanger. Det oplyser auditørkorpset ifølge Ritzau.

Efterforskningen kommer på baggrund af en afhøring af den tidligere efterretningsofficer Anders Kærgaard, der i sidste uge brød tavsheden om de påståede overgreb.

Video dokumenterer overgreb

Ekstra Bladet offentliggjorde samtidig en video, hvor danske soldater angiveligt overværer mishandling af irakere. Videoen kom fra den tidligere efterretningsofficer Anders Kærgaard.

Sagen er kontroversiel for Forsvaret, fordi oberst John Dalby tidligere har afvist, at danske soldater kendte til overgreb på irakiske fanger.

Anders Kærgaard hævder, at han i sin tid viste videoen til sin chef John Dalby, som dog ikke gjorde noget ved sagen. Dalby sad under operationen i en kommandostation i Irak sammen med Anders Kærgaard.

LÆS MERE

Forsvaret har ligeledes afvist adskillige gange, at der fandtes optagelser af overgreb.

Men John Dalby indrømmede i sidste uge, at de danske soldater havde kameraer under operationen. Men han siger, at han ikke var klar over, at kameraerne blev brugt under den omstridte episode.

LÆS MERE

Omkring 1.000 soldater fra Danmark, Storbritannien og Irak deltog i Operation Green Desert, der fandt sted 25. november 2004 i den irakiske provinsby al-Zubair.

Opgaven lød på at ransage områder, hvor de irakiske sikkerhedsstyrker mente, at oprørere holdte til. 36 blev anholdt og placeret i irakisk varetægt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden