Oprør. En mand løber væk fra et område, der bliver bombet i Houla i Syrien. Billedet er fra et videoklip, der er blevet verificeret af nyhedsbureauet AP.
Foto: Anonymous/AP

Oprør. En mand løber væk fra et område, der bliver bombet i Houla i Syrien. Billedet er fra et videoklip, der er blevet verificeret af nyhedsbureauet AP.

Internationalt

Storbritannien vil samle syriske oprørere

Britiske diplomater vil mødes med oprørere for at støtte kampen mod Assad.

Internationalt

Storbritannien har planer om at mødes med syriske oprørere for at samle oppositionen mod præsident Bashar al-Assad.

Det skriver flere britiske aviser på baggrund af oplysninger fra en talsperson fra Downing Street.

Det er uklart, hvor mødet vil finde sted - ifølge BBC vil det foregå i Jordan eller Tyrkiet, mens The Telepragh skriver, at mødet helt ekstraordninært vil finde sted i Syrien.

Storbritannien ønsker angiveligt at hjælpe de forskellige oprørsgrupper til at samle sig, så de kan kæmpe en fælles kamp mod den siddende regering.

Besøger flygtningelejre

Forbilledet er ifølge The Telegraph Libyen, hvor oppositionsgrupperne stod sammen mod Moamar Gaddafi, der mistede magten sidste år.

LÆS MERE

»Pointen er at tale med lederne af de lokale bevæbnede grupper. Det, vi har konkluderet indtil nu, er, at det er for svært at gøre det ved kun at tale med folk uden for landet«, siger en talsperson ifølge The Telegraph.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, besøger i disse dage Mellemøsten, hvor han blandt andet har lagt vejen forbi flygtningelejre for syriske flygtninge i Jordan.

I går sagde David Cameron, at han var klar til at give Assad frit lejde, hvis han rejser ud af Syrien. Cameron gav samtidig udtryk for sin frustration over, at FN ikke kunne gøre mere for at hjælpe syrerne ud af borgerkrig.

Det er blandt andet udelukket, at Storbritannien kan støtte oprørerne med våben.

Storbritannien ventes at øge sin humanitære støtte til syriske flygtninge til mere end 50 millioner pund (465 millioner kroner).

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce