Ødelagt. Mange af de hjem, der blev oversvømmet under orkanen Sandys hærgen, er ubeboelige. Særligt hårdt ramt er Staten Island ud for byen New York.
Foto: Randall Chase/AP

Ødelagt. Mange af de hjem, der blev oversvømmet under orkanen Sandys hærgen, er ubeboelige. Særligt hårdt ramt er Staten Island ud for byen New York.

Internationalt

Hjemløse efter Sandy bliver genhuset i fængsel

Fængsel tages i betragtning som nødopholdssted for hjemløse orkan-ofre.

Internationalt

Det nyligt lukkede Arthur Kill-fængsel kan blive hjemsted for ofre for orkanen Sandy, der har mistet deres hjem på Staten Island, New York.

Jeg har mistet alt, men jeg har stadig min stolthed. Vi burde ikke være nødt til at bo i et fængsel

Det skriver New York Post.

Fænglet har kapacitet til at huse 900 mennesker, og selvom mange er desperate, er det alligevel endnu et slag for de mange, der har mistet deres hjem.

5200 fra Staten Island har søgt om katastrofehjælp »Jeg har mistet alt, men jeg har stadig min stolthed. Vi burde ikke være nødt til at bo i et fængsel«, siger Willy Martinez til New York Post.

Men med op mod 40.000 mennesker i og omkring New York, som har brug for et sted at opholde sig, kan fængslet alligevel vise sig at være en effektiv løsning.

Selv om der hverken er varme eller vand på fængslet i øjeblikket, overvejer myndighederne bygningen som midlertidig bolig for nogle af de 5.200 indbyggere på Staten Island, der har søgt om hjælp gennem det statslige katastrofeberedskab, Fema.

Mistede alt og får 5.000 dollar

Christina Szarka er en af dem.

Hendes hus blev oversvømmet, hendes tøj gennemblødt af vand, mudder og tang, hendes køkken blev raseret, og stuen med sofa, dvd og fjernsyn ødelagt.

LÆS OGSÅ

»Jeg ved ikke, hvor jeg skal starte. Jeg har aldrig oplevet noget lignende«, siger hun til USA Today.

Hun ved ikke, hvor hun skal bo, og har fået at vide, at hun vil få 5.000 dollar fra Fema, svarende til knap 30.000 kroner, hvilket ikke på nogen måde dækker det, hun har mistet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce