Vinder. Obama endte med at vinde otte ud af ni af de såkaldte svingstater, stater, der kunne være faldet ud til begge sider.
Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Vinder. Obama endte med at vinde otte ud af ni af de såkaldte svingstater, stater, der kunne være faldet ud til begge sider.

Internationalt

De sidste stemmer er talt op: Obama vinder Florida

Fire dage efter valget får Obama sejren i svingstaten Florida

Internationalt

Obama kan nu udråbes til vinder af valget i staten Florida og lægger Floridas 29 valgmænd oveni sit samlede resultat. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det ender med, at han har overbevisende 332 valgmænd imod Mitt Romneys 206.

LÆS OGSÅ

Florida har været udråbt til en af de vigtigste svingstater, altså stater der både kunne falde ud til Romney og Obamas fordel, men det lykkedes Obama at vinde uden at vente på optællingen.

Notorisk guvernør
Florida er også kendt for at være den 'besværlige' stat, hvor både afstemning og optælling har været genstand for kritik.

Blandt andet har flere kaldt statens republikanske guvernør, Rick Scott, for uvillig til at gøre det nemt for indbyggerne at komme til at stemme.

Han fik for eksempel fremstillet en liste sidste år over 182.000 vælgere, hvis stemmeret han mente var tvivlsom og som derfor skulle have frataget deres valgret, men den var for fejlbehæftet til, at den kunne bruges, lød det fra kritikerne.

I år var der også vanen tro lange køer og meldinger om kaos i staten på valgdagen.

Obama tabte kun North Carolina

Med sejren i Florida vinder Obama otte ud af ni stater, som ikke var udråbt til klare demokratiske eller republikanske stater i forvejen.

LÆS OGSÅ

Staten har haft indtil klokken 12 i dag til at tælle alle stemmerne, og myndighederne oplyser, at Obama fik 50 procent mod Romneys 49,1 procent, hvilket svarer til en margen på knap 74.000 stemmer og er nok til at undgå en omtælling.

Hvis afstanden mellem stemmerne havde været mindre end 0,5 procent, ville det udløse en omtælling i overensstemmelse med staten Floridas lov.

Den eneste af de såkaldte svingstater, Obama ikke vandt, var dermed North Carolina.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce