USA. På tværs af partierne er den demokratiske senator Charles Shcumer og den republikanske senator Lindsey Graham klar til at ændre på landets immigrationslovgivning.
Foto: J. Scott Applewhite/AP

USA. På tværs af partierne er den demokratiske senator Charles Shcumer og den republikanske senator Lindsey Graham klar til at ændre på landets immigrationslovgivning.

Internationalt

Senatorer vil indlemme illegale indvandrere

To senatorer tager fat i immigrationslovgivningen i USA

Internationalt

To senatorer tager nu fat i immigrationslovgivningen i USA for at nå frem til et forslag, der vil inkludere en vej til statsborgerskab for de illegale indvandrere, der allerede bor i landet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er et velkendt problem, at der blandt USAs store befolkning er et stort antal, som ikke har statsborgerskab, og som derfor ikke har samme rettigheder, som naboen. Bland andet har de ikke stemmeret.

LÆS OGSÅ

Genoptager forhandlinger
Den demokratiske senator Charles Schumer er enig med den republikanske senator Lindsy Graham om, at de nu vil tage fat i forhandlingerne om immigrationslovgivningen, som blev droppet for to år siden.

»Jeg tror vi har en Sørens god chance for at få ført noget ud i livet i år. Republikanerne har lært, at det ikke virker for dem at være imod immigration«, sagde Schumer til tv-stationen NCB.

De to senatorer optrådte sammen i NBC-programmet 'Meet the Press' i dag.

»Det må stoppe«

Republikanerne har mistet stemmer blandt den spansktalende befolkning siden 2004, og mange republikanske ledere har i mellemtiden addreseret den illegale indvandring med hård hånd.

Under valgkampen lød det blandt andet fra Romney, at de illegale indvandrere burde »deportere sig selv«.

LÆS OGSÅ

»Og det er jo en mærkelig holdning at indtage, når det drejer sig om den hurtigst voksende befolkningsgruppe i landet. Og vi mister stemmer i til hvert valg. Det må stoppe. Et er at skyde sig selv i foden, men lad dog være at genlade revolveren« lød det fra senator Graham.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce