Skrivekløe. USA's øverstkommanderende i Afghanistan, John Allen, er under mistanke for at have udvist »upassende adfærd« i forbindelse med sit forhold til kvinden Jill Kelley.
Foto: Haraz N. Ghanbari/AP

Skrivekløe. USA's øverstkommanderende i Afghanistan, John Allen, er under mistanke for at have udvist »upassende adfærd« i forbindelse med sit forhold til kvinden Jill Kelley.

Internationalt

Obama bakker op om topgeneral mistænkt for mailskandale

Endnu en amerikansk general er mistænkt for at have haft en affære.

Internationalt

På trods af mistanke om »upassende adfærd«, har præsident Barack Obama fortsat tillid til general John Allen.

John Allen er øverstkommanderende for USA's styrker i Afghanistan og var udpeget som den næste øverstkommanderende for Natos styrker i Europa, men en høring i det amerikanske senat, der skulle godkende ham til den position, er nu blevet udskudt.

Det skyldes, at FBI har afsløret et stort antal email (op til 30.000) sendt mellem ham og Jill Kelley, der er et velkendt navn på de bonede gulve i Tampa, Florida.

LÆS OGSÅ

Skandale over en flirt?
Dette ændrer dog officielt ikke ved præsident Barack Obamas støtte til 58-årige John Allen, siger Jay Carney, præsidentens pressetalsmand.

»Jeg kan fortælle jer, at præsidenten har meget høje tanker om general Allen og hans indsats for fædrelandet, ligesom han har for hans indsats i Afghanistan«, lød det fra Carney på et pressemøde ifølge BBC News.

Det er ikke sikkert, at den heftige korrespondance dækker over andet end netop korrespondance. Ifølge en anonym embedsmand, der påstar at have læst de mange mail, er tonen allerhøjst flirtende, men ikke mere end det, skriver BBC.

Det er heller ikke sikkert, at sagen havde fået samme opmærksomhed, hvis ikke den var faldet lige i halen skandalen om general David Petraeus, den firestjernede general og CIA-chef, der måtte træde tilbage på grund af en affære med Paula Broadwell, der skrev hans biografi.

Talsmand: Pas på med konklusionerne

Obamas talsmand Jay Carney blev derfor også spurgt, om der var et større kulturproblem i militæret, men han advarede journalisterne om at drage for generelle konklusioner på baggrund af blot to sager.

Præsidenten havde stadig stor tiltro til militærets ledelse, lød det fra Jay Carney.

»Han har den største tillid til den fungerende CIA-chef, forsvarsministeren og forsvarsministeriet til at udføre de missioner, han beder dem om«, lød det på pressemødet.

LÆS OGSÅ

De to generalers sager leder på forskellig vis tilbage til deres tid ved militærbasen i Tampa, Florida, og kvinden Jill Kelley.

Først og fremmest var det hende, John Allen angiveligt sendte titusindvis af mail til. Jill Kelley og hendes mand holder jævnligt fester for hele militærparnasset med tilknytning til basen i Tampa. Hendes mand, der er kirurg, har også lavet frivilligt arbejde for basen.

Men Jill Kelley er også årsagen til, at David Petraeus' affære med Paula Broadwell blev afsløret.

Da hun modtog en række truende mail i foråret, fik hun en bekendt ved FBI til at undersøge sagen. Truslerne viste sig at komme fra Paula Broadwell, og da FBI undersøgte hende, dukkede David Petraeus' affære også op til overfladen.

SE OGSÅ

Ifølge amerikansk lov er det potentielt strafbart at have en udenomsægteskabelig affære, mens man arbejder ved militæret.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce