Diplomat. Jill Kelley ringede til politiet og krævede diplomatisk beskyttelse, da pressen belejrede hendes hjem.
Foto: Chris O'Meara/AP

Diplomat. Jill Kelley ringede til politiet og krævede diplomatisk beskyttelse, da pressen belejrede hendes hjem.

Internationalt

Festkvinden fra Florida har fået hovedrolle i Petraeus' sexsag

Jill Kelley smykkede sig med falsk diplomattitel og var upopulær hos Petraeus' elskerinde.

Internationalt

Sagen om den afgåede CIA-chef David Petraeus' sidespring involverer stadig flere mennesker, der alle synes at kende hinanden i et fint spundet net.

Ingen fremstår dog så farverige som Jill Kelley, en kvinde, der er kendt for ekstravagante fester, rod med økonomien og en selvopfunden ret til 'diplomatisk beskyttelse'.

Det vender vi tilbage til.

Ulovligt at have en affære Skandalen om Petraeus blev indledt i fredags, da han meddelte, at han trak sig som CIA-chef på grund af en udenomsægteskabelig affære - noget, som af sikkerhedshensyn er potentielt ulovligt ifølge amerikansk militær straffelov. Hans elskerinde, Paula Broadwell, er ligesom Petraeus gift, og de kendte hinanden fra Broadwells arbejde med en biografi om Petraeus kaldet 'All in'.

PORTRÆT

Muligvis havde ingen opdaget Petraeus og Broadwells forhold, hvis ikke det var for Jill Kelley. Hun er bosat i Tampa, Florida, og har nære relationer til militærbasen i MacDill, hvor Petraeus kom ofte fra 2008 til 2010.

Kelley og hendes ægtemand er kendt i lokalområdet for at holde fester med telte i forhaven, dyre cigarer og strygerkvartetter, og på gæstelisten stod en række prominente gæster fra militærbasen - herunder Petraeus, skriver Reuters.

»Når en ny generals hustru var flyttet dertil og sagde, 'jeg vil vide, hvor jeg kan få mit hår ordnet, eller hvor jeg kan købe en fødslesdagskage til mit barn', så vidste de, at de kunne ringe til Jill, og hun ville altid hjælpe. Alle ringede til Jill«, fortæller Aaron Fodiman, redaktør på Tampa Bay Magazine og personlig ven med Jill Kelley og hendes mand.

Kelley skabte - ubevidst - sagen mod Petraeus
I løbet af foråret havde Jill Kelley modtaget en række truende mail, som fik hende til at henvende sig til sin kontakt i FBI, der indledte en efterforskning. Afsenderen viste sig at være Paula Broadwell, og under efterforskningen dukkede affæren med Petraeus også frem. Og så rullede lavinen.

Siden er Jill Kelley også selv blevet genstand for en undersøgelse. Hun har nemlig haft en potentielt upassende mailkorrespondance mellem Jill Kelley og USA's øverstkommanderende i Afghanistan, general John Allen.

Han skulle have været godkendt som ny øverstkommanderende for Natos styrker i Europa, men det er midlertidigt sat på hold, mens forholdet til Kelley undersøges. Begge afviser, at de skulle have en affære.

Anonym advarsel: Kelley er en 'forførerske'
Under efterforskningen af deres korrespondance, som nogle steder beskrives som værende på helt op til 30.000 mail, er det kommet frem, at også John Allen har modtaget anonyme beskeder fra Paula Broadwell.

Beskeder, hvori Petraeus' elskerinde på anonym vis advarer general John Allen om, at Jill Kelley fra Florida er en »forførerske«.

Disse oplysninger om anonyme mail fra Paula Broadwell til Jill Kelley og John Allen stiller måske ikke Broadwell i verdens bedste lys.

Men Jill Kelley har også selv en række negative historier i bagagen.

Krævede beskyttelse som 'generalkonsul'
På grund af sit frivillige arbejde som socialt kraftcenter på militærbasen MacDill har hun kørt rundt med en nummerplade, hvor der stod 'honorary consul'.

Og hun mener det alvorligt. Da nyheden om hendes involvering i skandalen med Petraeus og undersøgelsen af John Allen (der endnu kan blive frikendt) ramte medierne, blev hendes hjem belejret.

Hendes reaktion: At ringe til politiet, beskrive sig selv om »honorær generalkonsul« og kræve »diplomatisk beskyttelse«, skriver Tampa Bay Online.

Udover således at påkalde sig behandling i forholdt til titler, hun ikke besidder, har hun og ægtemanden, som er kirurg, angiveligt store økonomiske problemer, skriver Huffington Post.

Når en ny generals hustru var flyttet dertil og sagde, 'jeg vil vide, hvor jeg kan få mit hår ordnet, eller hvor jeg kan købe en fødslesdagskage til mit barn', så vidste de, at de kunne ringe til Jill, og hun ville altid hjælpe. Alle ringede til Jill

Manglende afdrag på huset har ført til et sagsanlæg fra Central Bank, som mangler 11 millioner kroner fra ægteparret, ligesom Regions Bank også har lagt sag an om et lån på cirka samme størrelse. Dertil kommer to mindre sagsanlæg vedrørende banklån. Alle fire sager er endnu uafklarede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mystik om 'støtte' til kræftforskning

Og der er flere prekære sager om Jill Kelley:

I 2007 stiftede hun en velgørende organisation, der skulle samle ind til kræftforskning. Store udgifter til mad, transport, kontorartikler med videre betød dog, at organisationen erklærede sig selv konkurs efter mindre end et års levetid - uden at have samlet en krone ind til kræftforskning.

Udgifterne landede på præcis det beløb, som var skudt ind i fonden fra begyndelsen, nemlig 157.284 dollar. Det fremgår ikke, hvor indskuddet i sin tid kom fra, skriver Huffington Post.

Den eneste, der udover Jill Kelley selv var anført som leder af organisationen, var hendes tvillingesøster, Natalie Khawam. Der i øvrigt er erklæret personligt konkurs. Og som også kendte både den tidligere CIA-chef David Petraeus samt general John Allen.

Begge kendte hende så godt, at de hver især formulerede og underskrev på et udsagn som karaktervidne til fordel for Natalie Khawam i en sag om forældremyndigheden til hendes søn.

LÆS OGSÅ

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce