0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Egyptens valgvindere nedtoner religiøs politik

Det Muslimske broderskab erobrede næsten hver anden stemme ved valget i Egypten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
AMR NABIL (Arkiv)/AP
Foto: AMR NABIL (Arkiv)/AP

GENOPRETNING. En af det nye styres opgaver bliver at få turisterne til atter at besøge landet. Den vigtige turistindustri har været hårdt ramt af revolutionen, der har fået mange besøgende til at holde sig væk.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De egyptiske vælgere har givet et religiøst parti massiv opbakning ved parlamentsvalget.

47,8 procent af stemmerne gik til Det Muslimske Broderskabs parti. Og det har skabt bekymring for, om det folkerige land ville bevæge sig hen mod en stærkt konservativ, religiøs stat, der satte islam over alt andet.

Den frygt forsøger partiet at dæmpe.

»Vi kan ikke tale om at indføre sharialov, når landet oplever så ødelæggende økonomiske problemer«, siger Mohammed Gouda, der sidder i partiets økonomiudvalg.

LÆS ARTIKEL

Samtidig peger flere medlemmer af bevægelsen ifølge AP på, at Egypten allerede i dag er et meget religiøst og konservativt samfund. Derfor er der ikke nogen grund til at forsøge at øge islams indflydelse i landet gennem lovgivningen, lyder argumentet.

Afviser at skærpe islamisk lovgivning
Broderskabet har meddelt, at det ikke vil indskrive flere islamiske regler i landets kommende, nye grundlov ud over den allerede eksisterende bestemmelse om, at islam er en grundsten for Egyptens lovgivning.

Partiet vil udpege et af partiets veteraner, Saad al-Katatni, til posten som parlamentsformand. Han siger til BBC, at han vil lægge op til en forsonlig linje.

»Det vigtigste er at imødekomme revolutionens krav, herunder de såredes og dræbtes rettigheder«, siger han med henvisning til den folkelige opstand, der sidste år væltede den daværende præsident Hosni Mubaraks regime.

Konservative muslimer fik hver 4. stemme

Imidlertid kan Broderskabet blive presset af valgets nummer to, det ultraortodokse Al-Nour-parti, der tidligere har afvist demokrati som stridende imod Guds love.

Hvordan det vil spænde af kan hurtigt vise sig. Det nyvalgte parlament træder sammen for første gang mandag for at konstituere sig og udpege blandt andet en ny formand.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Læs mere