Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARTIN BUBANDT (arkiv)
Foto: MARTIN BUBANDT (arkiv)

Prostitution. En aftale med EU har gjort det nemmere at arbejde i Schweiz. Dette tiltrækker flere prostituerede til landet, som er et af de lande i verden, hvor borgernes købekraft er højst.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Zürich åbner for drive-in sex med automatbetaling

Nyt tiltag skal få prostitutionen væk fra gaderne og beskytte kvinderne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Byrådet i Zürich har godkendt en ny plan for byens prosituterede.

For at komme den schweiziske bys eksplosivt voksende gadeprostitution til livs, skal der i udkanten af byen i et gammelt industriområde bygges et garagelignende anlæg med båse til de prostituerede, hvor kunderne skal kunne parkere deres bil.

Her vil cirka 30 prostituerede kunne modtage og betjene kunder i den rækkefølge, de ankommer, skriver blandt andre avisen The Telegraph.

Vil af med gadeprostitution Samtidigt bliver gadeprostitution forbudt i dele af byen, hvor lokale har klaget over, at kvinder bliver generet på gaden, og over tilstedeværelsen af bagmænd - alfonserne.

Zürich Kommune ejer industriområdet, hvor bordellet skal opføres, og på den måde mener man, at man bedre vil kunne føre tilsyn med og beskytte de prostituerede, der benytter byens drive-in bordel.

Det bliver for eksempel krævet, at man har en sundhedsforsikring og en licens, der koster omkring 250 kroner. Desuden skal de prostituerede, hver gang de stempler ind, lægge omkring 30 kroner i en billetautomat.

Licensen skal ifølge bystyret være med til at kontrollere, at kvinderne ikke er udsat for menneskehandel.

»Kvinderne vil være bedre beskyttet«

Det gamle industriområde, hvor anlægget med parkeringspladser og små boks-lignende rum skal opføres, ligger lige bag ved et jernbanedepot og er ikke just kendt for en hyggelig atmosfære.

Alligevel mener Michael Herzig fra det sociale velfærdsdepartement i Zürich, at det vil gavne kvinderne at flytte derud.

»Kvinderne vil være bedre beskyttet mod overfald, hvilket også vil medføre en bedre forretning for dem«, sagde han til schweizisk radio.

LÆS OGSÅ

Byrådet mener ifølge The Telegraph, at flytningen også vil gavne kunderne, som bedre kan bevare deres anonymitet i de diskrete omgivelser.

Da mange af de gadeprostituerede i Zürich er udlændinge og ikke taler tysk, bliver en af de helt store udfordringer at forklare om det nye tilbud til dem, sagen handler om.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden