Vrede. De seneste uger har demonstranterne været på gaden for at protestere over præsident Morsi.
Foto: Nasser Nasser/AP

Vrede. De seneste uger har demonstranterne været på gaden for at protestere over præsident Morsi.

Internationalt

Demonstranter giver udskældt præsident 'det røde kort'

Det egyptiske opposition kalder dagens demonstrationer mod Morsi for 'rødt kort'.

Internationalt

I dag giver modstanderne af den egyptiske præsident, Mohammed Morsi, ham det røde kort.

Det sker ved omfattende demonstrationer nær præsidentpaladset, på Tahrirpladsen og andre steder i landet.

Siden revolutionen begyndte i Egypten tilbage i januar 2011 har samtlige demonstrationer fået et navn, og dagens demonstration kaldes 'rødt kort'.

LÆS ARTIKEL

Oppositionen vil endnu en gang demonstrere mod præsidentens dekret fra 22. november, som udvider hans magtbeføjelser og gør hans beslutninger immune over for retslige tilsyn.

Dekretet har blandt andet været medvirkende til, at landets dommerforening 2. december valgte at nedlægge al arbejde, og de har endvidere nægtet at observere den forestående folkeafstemning.

Dialogmøde

Der skal ifølge planen være en folkeafstemning 15. december, hvor det egyptiske folk skal tage stilling til Morsis nye forfatning.

LÆS ARTIKEL

Oppositionen vil have præsidenten til at udskyde afstemningen, men det slog han fast i en tale i går, at han ikke kommer til. Han tilbød i stedet oppositionen et dialogmøde.

Oppositionen har her til middag nægtet at tage imod Morsis tilbud om et dialogmøde, og de kritiserer på samme tid præsidenten for at ville holde dialogmøde samme dag, som egyptere uden for landets grænser begynder at stemme om den nye forfatning.

Morsis tilbud om et dialogmøde kommer efter, at han flere gange har angrebet oppositionen og beskyldt dem for at stå i ledtog med det gamle Mubarakregime.

»Måske er der i et eller andet omfang noget om snakken. Grunden til at han lavede dekretet og satte dommerne ud på sidelinjen var, at der blandt dommerne er nogen, der er stærkt imod Det Muslimske Broderskab og i sin tid var blevet udpeget af Mubarak selv, så der er selvfølgelig nogen af dem, der kæmper mod broderskabet, men for de demonstranter, som intet havde med Mubarakregimet at gøre, er det som at få en lussing i fjæset«, siger Politikens Mellemøstkorrespondent, Rasmus Bøgeskov Larsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce