Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS

Kina. Antallet af drenge er langt flere piger i det kommuniske Kina.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Populære drengebørn ender som singlemænd

24 millioner kinesiske mænd vil i 2020 mangle en hustru.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere millioner kinesiske drenge og unge mænd kan se frem til en voksentilværelse uden en kvindelig partner.

Der bliver nemlig født langt flere drenge end piger. I 2020 vil mere end 24 millioner mænd i Kina stå uden en ægtefælle af det modsatte køn.

Det viser en ny rapport fra det regeringsstøttende Chinese Academy of Social Sciences ifølge nyhedsbureauet AFP.

Aborter af piger En af de væsentligste forklaringer på det store skel mellem antallet af fødte drenge og piger er, at der foregår mange kønsspecifikke aborter. Det skyldes, at Kina gennem mere end 30 år har haft en etbarnspolitik, og at drenge i store dele af befolkningen er langt mere populære.

Ifølge rapporten er ubalancen imellem kønnene den største demografiske udfordring, som Kina med sin 1,3 milliarder indbyggere står overfor.

LÆS ARTIKEL

I nogle de fattige landprovinser bliver der ifølge rapporten født 130 drenge for hver 100 piger.

Fattige mænd står for skud
Det er især mændene i disse områder, der mærker konsekvenserne. De vil for en stor dels vedkommende aldrig finde en hustru.

»Chancen for at blive gift er meget lille for mænd på landet, der er fyldt 40 år. Det betyder, at de bliver mere afhængige af statslig understøttelse i løbet af årene, og at de får færre midler i den daglige husholdning«, siger Wang Yuesheng til den kinesiske avis Global Times ifølge AFP.

Drenge vurderes til at være mere værd end pigerne, fordi de har bedre muligheder for at tjene penge og dermed bedre kan tage sig af deres aldrende forældre.

Udbredt handel med kvinder

Ifølge Global Times er bortførelser, prostitution og ulovlig handel meget udbredt i de fattige landområder, hvor bestanden af kvinder er lille.

Kina indførte sin etbarnspolitik i 1979 i et forsøg på at kontrollere landets befolkningstilvækst. Siden er den blevet modificeret, så det i nogle tilfælde er accepteret at få to børn.

LÆS ARTIKEL

Ifølge myndighederne har den afværget 400 millioner fødsler. FN har dog vurderet, at tallet er langt mindre, da der fødes masser af børn, som ikke er registreret.

Ubalancen imellem kønnene dukkede op i løbet af 1980'erne, hvor ultrascanninger gjorde det muligt for forældrene på forhånd at kende det ufødte barnets køn.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden