Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Oded Balilty/AP
Foto: Oded Balilty/AP

Stemmeboks. Politiske iagttagere tror, at konservative og stærkt ortodokse partier får øget indflydelse efter valget, og at det vil gøre fredsprocessen med palæstinenserne endnu vanskeligere og en fredsaftale mindre sandsynlig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netanyahu på vej mod sikker valgsejr

Parlamentsvalget er i gang i Israel. 34 partier stiller op.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Valglokalerne i Israel er åbne, og vælgere er på vej for at stemme ved et valg, hvor den politiske højrefløj og premierminister Benjamin Netanyahu står til at få et klart flertal bag sig.

Netanyahus konservative Likud-parti har under hele valgkampen fået størst opbakning i meningsmålinger. Men Netanyahu er tvunget til at gå i alliance med en række højreorienterede partier for at samle et flertal bag sig.

PUNDIK SKRIVER

Også det nationalistiske parti Yisrael Beitenu ventes at gå frem, og politiske analytikere venter, at de to partier danner kernen i en kommende regering.

34 partier stiller op
Der er 5,6 millioner vælgere, der har hele 34 partier at stemme på.

Netanyahu og den kommende regering kommer til at stå over for gammelkendte indenrigspolitiske og udenrigspolitiske problemer.

Nye israelske bosættelser på palæstinensisk område og økonomiske problemer skal løses. Udenrigspolitisk står atomtruslen fra Iran og det arabiske forår, der har destabiliseret Israels naboer, højt på dagsordenen.

FOTOSERIE

Politiske iagttagere tror, at konservative og stærkt ortodokse partier får øget indflydelse efter valget, og at det vil gøre fredsprocessen med palæstinenserne endnu vanskeligere og en fredsaftale mindre sandsynlig.

Meningsmålinger giver højrefløjspartierne omkring 63 af parlamentets 120 mandater.

Resultat i dag

Israels tidligere så stærke Arbejderparti står til en pæn fremgang. Men en koalition af centrumvenstre partier står til at få 57 pladser i parlamentet, kaldet Knesset.

Valgresultatet ventes sent i dag. Derefter har præsident Shimon Peres en uge til at udpege en regeringsleder, der så har 28 dage til at danne en regering.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden