Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Politichef: Jeg advarede Dansk Flygtningehjælp per brev

Dansk Flygtningehjælp mener dog ikke, at organisationen blev advaret inden kidnapning af 60-årig dansker.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En somalisk politichef fremlægger nu dokumentation for, at han havde advaret Dansk Flygtningehjælp om risiko for kidnapninger.

Forleden blev to af Dansk Flygtningehjælps medarbejdere, en dansker og en amerikaner, kidnappet i Somalia.

En lokal politichef har tidligere sagt, at han havde advaret organisationen mod deres sikkerhedschef. I dag har han i TV Avisen fremlagt et brev, som han sendt for over et år siden. I brevet står der, at sikkerhedsvagterne ikke var pålidelige.

Chef: Jeg har ikke set brev TV Avisen har præsenteret brevet for Dansk Flygtningehjælps internationale afdelingschef, Ann mary Olsen. »Jeg har ikke set brevet før. Jeg har først set det, efter I har sendt det til os«, siger hun. Brevet er et svar til Ann Mary Olsens medarbejdere, som politichefen i Gaalkayo skrev for mere end et år siden. »Vi tager det alvorligt. Det gør vi selvfølgelig. Og vi tager det med i vores undersøgelser, ligesom vi tager alle den slags henvendelser alvorligt«.

I ledtog med kidnappere
I brevet tager politiet utvetydigt afstand til organisationens lokale sikkerhedschef - der forleden viste sig formentlig at være i ledtog med de mænd, der kidnappede Poul Hagen Thisted og hans kollega.

LÆS MERE

Politichefen skriver lige ud, at sikkerhedschefen ikke er den rette person til at tage ansvar for sikkerhed. Men i dag kan Dansk Flygtningehjælp ikke spore brevet.

»Jeg har talt med mine medarbejdere i Nairobi, og de har talt med vores medarbejdere på vores kontor i Somalia. Og de siger, de aldrig har modtaget det her brev«, siger Ann Mary Olsen.

Troværdigt brev

Journalist Thomas Amter, som befinder sig i Nairobi, mener, at politimyndighedens oplysninger er troværdige. »Administrationen har et ry for at være troværdige. Jeg har netop talt med ministeren for intern sikkerhed, og han insisterer på, at det er et troværdigt og ægte brev«, siger han.

LÆS OGSÅ

Men selvom sikkerhedschefen altså viste sig at være et katastrofalt valg, holder Dansk Flygtningehjælp fast i at en henvendelse ville være taget alvorligt

»Vi får rigtig mange af den slags henvendelser. Netop og ofte i forbindelse med ansættelser, at der er nogen på den anden side, en anden klan, eller en som ikke har fået stillingen, som har lyst til at gøre opmærksom på, at vi skulle have truffet et andet valg. Og alle de sager, dem behandler vi jo løbende«, siger Ann Mary Olsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden