0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Kirkefolk: Den næste pave bliver ikke europæer

Flere ledende folk i Vatikanet mener, at tiden for europæiske paver er slut. Den næste bliver latinamerikansk.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
GREGORIO BORGIA/AP
Foto: GREGORIO BORGIA/AP

KANDIDAT. Italiensk-argentinske Leonardo Sandri nævnes som en af favoritterne til at efterfølge afgående pave Bendikt

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den næste pave bliver muligvis ikke europæer. Derimod er tiden moden for, at den katolske kirke vælge sit første latinamerikanske overhoved.

Sådan lyder profetien fra flere fremtrædende kilder i Vatikanet.

Sydamerika repræsenterer allerede 42 procent af verdens 1,2 milliarder store katolske befolkning, hvilket må siges at være en hel del i forhold til det europæiske fastlands 25 procent.

LÆS OGSÅ

Efter polakken Johannes Paul og tyskeren Benedikt er posten, som engang var reserveret til italienere, nu åben for alle.

To embedsmænd kom for nylig med overraskende tydelige hints omkring pavens efterfølger. Hovedpointen i deres bemærkninger er, at den næste pave meget vel kunne være fra Latinamerika.

»Jeg kender en masse biskopper og kardinaler fra Latinamerika, som kunne påtage sig ansvaret for den universelle kirke«, sagde ærkebiskop og Troslærekongregationens præfekt, Gerhard Müller, til avisen Rheinische Post lige før jul.

»Kristendommen er ikke centreret i Europa«

Han har i Vatikanet det job, som tyske Joseph Ratzinger havde som pavens moralske indpisker, indtil han efter Johannes Paul II's død tiltrådte som pave Benedikt i 2005.

»Den universelle kirke lærer, at kristendommen ikke er centreret i Europa«, tilføjede Müller.

Den schweiziske kardinal Kurt Koch, der er formand for det pavelige råd for fremme af kristen enhed, sagde på samme tidspunkt til avisen Tagesanzeiger i Zürich, at kirkens fremtid ikke lå i Europa.

FAKTA

»Det ville være godt, hvis der var kandidater fra Afrika eller Sydamerika ved den næste konklave«, sagde han.

Adspurgt direkte, om han vil stemme for en ikke-europæisk kandidat over for en europæisk, hvis de var lige kvalificerede, lød svaret "ja".

Hvis det næste konklave mener, at det er Latinamerikas tur, vil de førende kandidater være brasilianeren Odilo Scherer, ærkebiskop ved det store Sao Paolo Stift, eller italiensk-argentinske Leonardo Sandri, præfekt for kongregationen af de orientalske kirker.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce