Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Sportsfisker fik 700 kilo tung haj på krogen

Det gav et utroligt adrenalin-rush, siger norsk fisker, efter en stor grønlandshaj bed på krogen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En ordentlig havkarl.

Sådan kan man vist bedst beskrive den grønlandshaj, som sportsfiskeren Thor Eivind Flakstad søndag eftermiddag fik på krogen i det nordlige Norge.

Klepperten, der angiveligt var 3,78 meter lang og 710 kilo tung, fik dog lov at svømme videre med livet i behold, efter den var blevet opmålt af den begejstrede nordmand.

»Det er klart, at det giver et utroligt adrenalin-rush, når man får noget så stort på krogen«, fortæller sportsfiskeren.

»Vi tog den op ved siden af båden for at måle den og slap den så fri igen«, tilføjer Thor Eivind Flakstad til netavisen Nordlys, som også bringer billeder af den store krabat, der ligger langs fiskerbåden.

DOKUMENTATION Se krabaten her(eksternt link til Nordlys' hjemmeside)

Grønlandshajen er en arktisk haj, der er udbredt fra Nordøstgrønland og til Norges vestkyst. Kun ganske få gange er den spottet i danske farvande.

Hajarten - der også kendes under navnet havkarl - er potentielt farlig for mennesker. Men den opholder sig mest på 200-600 meters dybde i det kolde nordlige Atlanterhav.

Hajens latinske navn er Somniosus microcephalus, der betyder den søvnige med det lille hoved. Den er et umådeligt langsomt og sløvt udseende dyr.

Grådigt rovdyr

Men man skal ikke lade sig narre af dens opførsel. Grønlandshajen er et grådigt rovdyr, der er i stand til at nedsvælge hele sæler. Den kan blive op til otte meter lang og veje op over en ton.

Ifølge NRK fangede danskerne Per Jensen og Henrik Hansen en 880 kilo tung grønlandshaj i Boknafjorden i 2010. Det er efter alt at dømme den største af slagsen, som nogensinde er fanget.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden