Rystelser. Jordskælvet ramte tæt på overfladen, hvilket har medført store ødelæggelser.
Foto: Hai Mingwei/AP

Rystelser. Jordskælvet ramte tæt på overfladen, hvilket har medført store ødelæggelser.

Internationalt

Volsomt jordskælv i Kina: Mere end 100 døde og tusinder såret

Mere end 10.000 meldes hjemløse efter jordskælv i det sydvestlige Kina.

Internationalt

Et kraftigt jordskælv og en serie af efterskælv har natten til lørdag dansk tid ramt Sichuan-regionen i det sydvestlige Kina.

102 meldes dræbt, og mindst 2200 er kvæstede, fortæller en regerings talsmand til China News Service. Skælvet har også ødelagt bygninger og sat gang i jordskred, og redningsfolk er straks blevet sendt til de katastroferamte områder.

Jordskælvet blev i første omgang målt til 7,0 af USA's Geologiske Overvågningscenter (USGS), men siden nedskrevet til 6,6.

LÆS OGSÅ

Rystelser i denne størrelsesorden har potentiale til at medføre omfattende ødelæggelser. Især når det rammer tæt på overfladen, hvilket dette gjorde - rystelserne fandt sted i en relativ lav dybde af cirka 16 kilometer.

I hovedbyen Chengdu fik jordskælvet bygninger til at ryste og lokale borgere til at flygte ud på gaderne.

Hjemløs

Syv timer efter at jordskælvet skete, fortalte kinesiske medier, at dødstallet var 78. Men som timerne er gået, er dødstallet altså steget til 102 - indtil videre.

Lokale myndigheder mener, at antallet af sårede er oppe på 2200, mens regeringen i Sichuan-regionen fortæller, at mere end 10.000 er blevet hjemløse efter jordskælvet.

Ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua er der omkring 6000 soldater og politifolk på vej til området for at bistå med redningsarbejde.

I maj 2008 blev Sichuan-provinsen ramt af et meget voldsomt og dødbringende jordskælv. Skælvets styrke blev målt til 7,9 på richterskalaen, og dødstallet var på knapt 70.000.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden