Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Alvaro Barrientos/AP
Foto: Alvaro Barrientos/AP

Krise. For første gang i Spaniens historie har arbejdsløsheden passeret mere end seks millioner.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Arbejdsløshed i Spanien når nye højder: 27 procent står uden job

Endnu flere er nu uden job i Spanien. Hele 27,16 procent må pænt stille sig i arbejdsløshedskøen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Arbejdsløsheden i Spanien er steget til nye højder.

Hele 27,16 procent af arbejdsstyrken i landet var uden job i første kvartal i år. Og således er arbejdsløshedskøen blevet længere end kvartalet før, hvor 26,02 var arbejdsløse.

Tilsammen har 237.400 mennesker i det sydeuropæiske land mistet deres job i første kvartal, hvilket bringer det totale antal personer uden arbejde op på 6,2 millioner, oplyser landets nationale statistiske institut.

LÆS OGSÅ

Det er første gang i Spaniens historie, at arbejdsløsheden har passeret seks millioner.

Landets livsvigtige turistbranche melder om tab af mange arbejdspladser efter afslutningen af jule- og nytårssæsonen.

Katastrofal virkning

Oppositionen med det socialdemokratiske parti PSOE i spidsen raser over, at den konservative regering har gjort det lettere for virksomheder at opsige ansatte. Det skete som et resultat af nogle reformer, der også skulle gøre det lettere for spansk erhvervsliv at ansætte.

»Men reformerne har haft en katastrofal virkning på arbejdsmarkedet«, siger den socialdemokratiske politiker Oscar Lopez.

Spaniens ledighed nåede et lavpunkt på 7,95 procent i andet kvartal af 2007, da landet var på toppen af en højkonjunktur, som tillod dem at skabe mere end halvdelen af alle nye job i eurozonen mellem 2002 og 2005.

Men den spanske ledighed er hvert kvartal siden da steget støt i takt med, at landets boligmarked kollapsede og kastede millioner af mennesker ud i arbejdsløshed og landet ud i en dyb økonomisk krise.

LÆS OGSÅ

I Frankrig, den næststørste økonomi i eurozonen, bliver officielle tal annonceret senere torsdag. De forventes og så afsløre et rekordstort antal arbejdsløse .

Den spanske premierminister Mariano Rajoys konservative regering, der tiltrådte i december 2011 efter en jordskredssejr, som den blandt andet fik på grund af ??løfter om at skabe flere arbejdspladser, vil fredag præsentere en ny pakke af reformer.

De skal efter planen genoplive den spanske økonomi.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden