Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Tre egyptere anholdt for at ville sprænge vestlig ambassade i luften

Egyptisk politi har arresteret tre mænd med forbindelse til al-Qaeda.

Internationalt

Tre mænd er blevet anholdt for at planlægge et selvmordsangreb mod en vestlig ambassade i Egypten.

Det oplyser landets indenrigsminister, Mohammed Ibrahim, ifølge engelske BBC.

Mohammed Ibrahim har ikke oplyst, hvilken ambassade der var tale om, men siger, at der er blevet fundet en mængde kemikalier i forbindelse med anholdelserne, og at plottet var i sin sidste fase.

Angrebene skulle være fundet sted i både hovedstaden Kairo og Alexandria, og alle tre mænd, der beskrives som tilhængere af jihad, har forbindelse til al-Qaeda.

Afviser bekyldninger

Advokaten for de tre mænd fortæller til det egyptiske medie al-Ahram, at mændene benægter alle beskyldningerne, og at de anser forløbet for at være opdigtet.

Til et pressemøde skulle indenrigsministeren ifølge det lokale medie have givet detaljer om fundet af remedier til at lave en bombe af. Det drejer sig om ti kilo ammoniumnitrat, som bruges i hjemmelavede bomber, en computer med information om, hvordan man fremstiller en bombe, samt et hukommelseskort med viden om, hvordan man bygger raketter.

»Indenrigsministeriet var i stand til at koble fundene til en terrorcelle, som planlagde at udføre selvmordsangreb mod vitale, udenlandske institutioner«, fortalte Mohammed Ibrahim.

En af mændene har været i træningslejr i Iran og Pakistan med al-Qaeda, og i oktober sidste år blev de tre sat i forbindelse med en gruppe, der blev tiltalt for at etablere en ny terrorcelle i Kairo.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce