0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Brandvæsenet måtte i nat rykke ud til nye bilbrande i Stockholm

Beboere i de svenske forstæder har ikke sympati for de unge bag optøjerne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
OLESEN PETER HOVE
Foto: OLESEN PETER HOVE

Optøjer. Stockholm er på femte døgn plaget af uroligheder.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Urolighederne fortsatte i nat i forstæderne uden for den svenske hovedstad Stockholm.

I forstaden Rynkeby måtte brandvæsnet rykke ud til flere brande. Den første begyndte omkring klokken 20, hvor der blev sat ild til fem biler på en parkeringsplads.

Derefter fulgte to brande kun få gader væk med få timers mellemrum.

LÆS OGSÅ

Her gik det igen ud over biler, som der blev sat ild til. Optøjerne har nu stået på i fem døgn. Tidligere på ugen har unge blandt andet sat ild til en politistation, mere end 30 biler er sat i brand og politiet er flere steder blevet mødt med stenkast.

Frustrationer

Men brandene samlede ikke sympati blandt beboerne.

»Det er utroligt uheldigt. Alle medier skriver om brandene, og folk tror nu, at vi støtter op om dem. Det gør vi ikke. Men vi forstår baggrunden for, hvorfor unge mennesker sætter ild til bilerne. De gør det i frustration over ikke at kunne få et arbejde, og fordi de føler, at de bliver presset ned af samfundet«, sagde Mavmed Firiiya på 25 år, der sammen med nogle venner stod og så på en af brandene, hvor ilden fra en antændt bil havde bredt sig til et træskur.

LÆS OGSÅ

Her slukkede brandfolk branden uden dramatik. Tilskuerne så fredeligt på og nærmest hyggesnakkede med de politifolk, som skulle beskytte brandfolkene mod stenkast.

Rynkeby ligger kun få kilometer væk fra forstanden Husby, hvor urolighederne begyndte i søndags. Men her var der i aftes fredeligt, og der var næsten ingen unge på gaderne.

Der er forskellige forklaringer på årsagen til urolighederne. Nogle siger, at det skyldes en hændelse i Husby i sidste uge, hvor politiet skød og dræbte en 69-årig mand med indvandrerbaggrund, som svingede med en machete.