0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Myndighederne i flere lande forbereder sig på vandet

Adskillige områder i Europa er i undtagelsestilstand. Vandet stiger fortsat.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Meyer/AP
Foto: Jens Meyer/AP

EVAKUERINGER. Brandbil i Saara i Tyskland. Byen er helt omkranset af oversvømmelser.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ekstrem regn over Tyskland, Tjekkiet, Østrig og Schweiz har fået myndighederne til at evakuere borgere, der bor i lavtliggende områder nær de store floder.

I Tjekkiet er væsentlige dele af landet i undtagelsestilstand og vandet i Vlatava-flodens løb gennem Prag stiger fortsat.

Beboerne er bedt om at lade være med at tage til byen og dyrene i Prags zoologiske have skal flyttes til højereliggende dele af haven.

Også flere tyske byer er i undtagelsestilstand.

LÆS OGSÅ

I en af dem, Passau, kan vandet i Donau komme op på 10,5 meter over normalen. Byen har ifølge BBC bedt den tyske hær træde til med mandskab og materiel, der kan deltage i forsøgene på at hindre oversvømmelser.

Vandmængderne kan ramme byer i store dele af det sydlige Tyskland, hvor delstaterne Sachsen, Bayern, Thüringen og Baden-Württemberg er truet. Myndighederne har forbudt sejlads på store dele af floderne Rhinen, Main og Neckar.

Mudderskred og vandstigninger

I Østrig er området syd for Salzburg også erklæret et katastrofeområde, hvor landets forsvar er sat ind for at fjerne mudderskred og holde vejene passable.

En polsk brandbil blev skyllet med, da vandet fra en oversvømmelse i den sydvestlige del af landet kom væltende.

LÆS OGSÅ

Problemet forværres af, at der er udsigt til vedholdende regn over store dele af de områder, der allerede nu kæmper med at inddæmme de store vandmængder. Det betyder ifølge meteorologerne i de ramte områder, at vandstanden i de ramte floder fortsat kan stige i de kommende dage.

Læs mere: