Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Samarbejde. Politiken tager sammen med 21 andre store aviser fra verden over del i projektet 'Impact Journalism Day', der fokuserer på løsninger frem for problemer i journalistikken.

Samarbejde. Politiken tager sammen med 21 andre store aviser fra verden over del i projektet 'Impact Journalism Day', der fokuserer på løsninger frem for problemer i journalistikken.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu skal journalistikken selv hjælpe forandringerne på vej

Christian de Boisredon er initiativtager til dagens ’Impact Journalism Day'.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læsere over hele verden tørster i dag efter historier, der gør en forskel.

Historier, der vækker håb og peger på konkrete løsninger, både på lokalt og globalt plan. De leder efter tegn på forandringer, som de kan identificere sig med. Forandringer, der får dem til at tænke – og handle.

Her har medierne en vigtig rolle at spille. De skal gøre os opmærksom på problemer, men også beskrive løsninger. Det kalder vi ’Impact Journalism’ – journalistik, der er konstruktiv og løsningsorienteret.

Samarbejde mellem 22 aviser Den slags historier kan være svære at finde. Som man siger: »Et faldende træ larmer mere end en skov, der vokser«. Derfor samarbejder Sparknews med medierne om at finde historier, der forandrer vores verden.

Vi inviterede redaktører fra vigtige aviser til at sætte mere plads af til den slags inspirerende initiativer. 22 aviser sagde ja, og i dag vil de særlige side, som de bruger på løsningsorienterede historier, nå ud til 50 millioner læsere i 20 lande.

Andre medier står i kø for at være med, og vi håber, at 100 aviser og tv- og radiostationer vil deltage i vores næste udgave.

Vi har samarbejdet om det her. Hos Sparknews udarbejdede vi en pakke med originale artikler, og aviserne har derpå skrevet artikler om innovative projekter i deres egne lande. Endelig har redaktørerne udvalgt en stribe artikler til deres egne læsere.

Håb om et langt eventyr

Hos Sparknews håber vi, at de sider, som I nu skal til at gå på opdagelse i, bliver begyndelsen på et langt eventyr. Når denne kampagne er gennemført, vil vi samle vores redaktørpartnere for at udveksle erfaringer og udvikle nye samarbejdsprojekter.

Nu er medierne om bord. Med hvad med os almindelige læsere? Gør vi, hvad vi selv kan for at dele løsninger? En far beklager sig over, at hans søn er kommet bagud i skolen og er ved at miste sin tro på fremtiden. Men så går det op til faderen, at det er ham selv, der kommer hjem om aftenen og brokker sig over problemer på jobbet, finanskrisen og politiske skandaler.

Det er med andre ord op til hver af os at viderebringe nyheder, der kan inspirere andre og indgyde dem håb. Så måske var det en ide, at I viser disse sider til jeres børn, venner eller kolleger, når I selv har læst dem?

LÆS OGSÅ

Hvorfor ikke bruge de sociale netværk til at dele en video eller et inspirerende projekt, I har opdaget på Sparknews’ hjemmeside? Hvorfor ikke selv hjælpe forandringerne på vej ved at tale om løsninger?

Slut jer til os på vores hjemmeside www.sparknews.com og skriv til os, hvis I ønsker at bidrage: impact@sparknews.com

Tak og velkommen om bord!

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden