0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Rystet Berlusconi: Er det her det Italien, vi elsker?

76-årige Silvio Berlusconi blev i går dømt for skattesvindel.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

RYSTET. Den tredobbelte premierminister har tidligere formået at holde sig ude af fængslerne, og det lykkes formentlig også denne gang.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den italienske milliardær Silvio Berlusconi er stærkt utilfreds med, at højesteret i går stadfæstede, at han er skyldig i skattefusk.

I en tv-tale efterfølgende angreb den 76-årige politiker dommerne og sagde, at han blandt andet ville få gennemført reformer af det juridiske system.

»Ingen kan forstå den virkelige vold, der er blevet rettet mod mig. En ægte aggressionskampagne, der ikke er set lignende«, sagde Silvio Berlusconi i den ni minutter lange tale.

Offer for anklager
Flere gange i løbet af talen hakkede hans stemme, og han virkede rystet af afgørelsen.

»Til gengæld for forpligtelser jeg har lavet i løbet af næsten 20 år til fordel for mit land og her tæt på slutningen af mit offentlige liv, er jeg blevet belønnet med beskyldninger og et eftermæle, der er baseret på absolut intet, der fratager mig min personlige frihed og mine politiske rettigheder«, sagde Berlusconi.

»Er det her det Italien, vi vil have? Er det her det Italien, vi elsker?«, spurgte Berlusconi.

Han sagde også, at »han var offer for en utrolig serie af anklager og retssager, som ikke har noget med virkeligheden at gøre«.

Kan blive udelukket
Den øverste italienske retsinstans sagde samtidig, at der skal tages fornyet stilling til, hvorvidt Berlusconi skal udelukkes fra politik.

I den oprindelige dom udelukkes Berlusconi fra at deltage i det politiske liv i fem år. Anklageren havde bedt om at få udelukkelsen reduceret til tre år. Kravet skal nu undersøges nærmere juridisk.

LÆS MERE

Silvio Berlusconi skal dog på grund af sin alder formentlig ikke i fængsel, men kan slippe med samfundstjeneste eller husarrest.

Dommen kom efter en tre dage lang høring i højesteret, hvor Berlusconi ikke selv deltog.